La sol·licitud d'aquesta distinció per a Paterna és la primera mesura que impulsa Sagredo després de revalidar l'Alcaldia de la ciutat

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha destacat que “aquesta nova catalogació és un reconeixement a les nostres polítiques de promoció, millora i modernització de les nostres àrees empresarials i ens permetrà posicionar-nos com a destí idoni de noves inversions, potenciar l'activitat econòmica i la creació d'ocupació i millorar la competitivitat de les nostres empreses”


Paterna vol convertir-se en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que aconsegueix la catalogació de Municipi Industrial Estratègic.

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ja ha signat la sol·licitud que passarà per ple pròximament i que portarà a la ciutat a optar a la consecució d'aquesta consideració sobre la base del seu gran potencial econòmic, a la quantitat de sòl industrial classificat com avançat que posseeix i a l'excel·lència de les seues sis àrees empresarials, dues d'elles configurades ja com a Entitats de Gestió i Modernització.

El reconeixement de Paterna com a Municipi Industrial Estratègic és la primera mesura impulsada per Sagredo després de revalidar l'Alcaldia de de la ciutat. Amb ella pretén potenciar la capacitat industrial del municipi i posar en valor l'alta qualitat de les seues àrees empresarials, que redunden en una millora de la competitivitat de les empreses allí instal·lades i de la qualitat de vida dels treballadors/as així com en la generació d'activitat econòmica i ocupació.

“Aquesta distinció atorgaria prestigi a la dimensió empresarial de la nostra ciutat a través d'una marca de qualitat que ens reforçaria com a destí adequat per a noves inversions i com a referent en les polítiques de promoció i gestió de les seues àrees empresarials a través de la nostra Estratègia Municipal de Desenvolupament Econòmic de Paterna (EMDEP) i de la cooperació públic privada”, ha explicat Sagredo.

Referent a això, Sagredo també ha recordat que les àrees industrials de Parc Tecnològic i Font del Pitxer, a més de constituir-se com EGM, també han obtingut recentment la catalogació de Zones Industrials Avançades, atorgada per la conselleria d'Economia i que amb 3.738.290 m² de superfície de sòl classificat com a industrial avançat entre tots dos parcs empresarials, superen el milió de metres quadrats que exigeix la distinció i, d'altra banda, suposa més del 50% de tot el sòl urbà d'ús industrial del terme municipal (2.789.694 m²), requisit imprescindible per a l'obtenció d'aquesta distinció.

El candidat socialista i Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha destacat que “els socialistes hem tornat a fer història. Amb 16.677 vots, som l'equip més votat de la història de Paterna”


Sagredo: “Estic molt agraït a la meua ciutat i molt orgullós del nostre equip. Amb la seua confiança, els paterneros i les paterneras han confirmat el nostre treball perquè la Paterna en positiu és la que millor funciona”


El candidat socialista i Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha revalidat la seua majoria absoluta en aquestes eleccions municipals passant de 13 a 14 regidors i mantenint el lideratge en la capital de L'Horta Nord per tercer mandat consecutiu.

Sagredo s'ha mostrat tremendament agraït per la confiança que els paterneros i les paterneras han depositat en ell i en l'equip socialista i ha destacat que “amb 16.677 vots, som l'equip més votat de la història de Paterna”.

El primer edil ha valorat molt positivament els resultats obtinguts en aquests comicis municipals, ja que “reforcen la nostra gestió, el nostre amor per Paterna i les nostres ganes de continuar fent d'ella una ciutat cada vegada millor”.

“Tenim el millor equip per a governar Paterna i retornarem, a base de treball i tenacitat, la confiança que ha depositat en nosaltres el poble de Paterna”, ha assegurat al mateix temps que ha remarcat que “el suport aconseguit és el millor indicador que la Paterna en positiu funciona”.

Respecte als resultats obtinguts, Sagredo ha destacat l'augment en 2.190 vots per a la candidatura socialista respecte a les eleccions municipals de 2019, un increment que s'ha donat en tots els barris del municipi.

El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Les UPCCA en Xarxa de la Comunitat Valenciana inicien la campanya de conscienciació i sensibilització per al 31 de maig, dia mundial sense tabac, amb el lema "Més trellat, menys tabac", aquest dia és proposat l'any 1987 per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La campanya té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre els efectes nocius i letals del consum de tabac i l'exposició passiva al fum d'aquesta substància. També, i en consonància amb la campanya de l'OMS del 2023, es pretén animar als governs a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac i utilitzar els recursos estalviats per a ajudar als agricultors i agricultores a canviar a cultius més sostenibles que milloren la seguretat alimentària i la nutrició. La campanya comunitària es desenvolupa a través de les xarxes socials posant el focus en desmuntar idees irracionals o contradiccions que la majoria de persones fumadores i persones que comencen a fumar tenen sobre el tabac.

La campanya consta de difusió de píndoles informatives, cartells i materials interactius i jos per al professorat, per prevenir dels riscos del tabac.

L'OMS ha revelat que el tabac causa dany tant el medi ambient com la salut humana, ja que cada any la indústria del tabac costa al món més de 8 milions de vides humanes, 600 milions d'arbres, 200.000 hectàrees de terra i 22.000 milions de tones d'aigua i genera 84 milions de tones de CO₂. La major part del tabac es cultiva en països d'ingressos baixos i mitjans, en els que sovint es necessiten desesperadament aigua i terres de cultiu per a produir aliments per a la regió. En lloc d'això, s'estan utilitzant per a cultivar plantes de tabac letals que, al mateix temps, fan que la desforestació augmente cada dia.

Els productes com els cigarrets, el tabac sense fum i els cigarrets electrònics també contribueixen a l'acumulació de contaminació plàstica. Els filtres dels cigarrets contenen microplàstics i constitueixen la segona forma de contaminació plàstica més important en tot el món.

La reducció del tabac va lligada a una millora de la salut humana i la salut del medi ambient, i per aquesta raó és necessària.

El Consistori va exposar durant la trobada el projecte de reposició de la històrica font que, antany, hi havia al costat de l'ermita

Alboraia ha celebrat el 675 aniversari del 'Miracle dels Peixets' amb una espectacular jornada plena de tradició, música, gastronomia, oci familiar i amb la presència d'importants autoritats polítiques i eclesiàstiques. La festa, que aconsegueix una cridanera xifra, ha elevat la seua programació respecte a altres anys gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, l'Església Parroquial Asunción de La nostra Senyora i els clavaris de Peixets, un treball comú que es porta produint des de principis d'any.

De fet, la celebració ha comptat amb una important novetat que ha anunciat l'Ajuntament amb un expositor a manera informativa: està en marxa el projecte de reposició de la font dels Peixets, una històrica infraestructura que antany se situava al costat de l'Ermita dels Peixets i que pròximament tornarà a estar habilitada. Aquesta obra se suma a altres incorporacions en el patrimoni urbanístic i cultural del municipi, com l'escultura de la Ruta del Greal que es va inaugurar a l'abril i que representa l'escena de la llegenda.

Veïns i veïnes van poder gaudir d'una jornada amb activitats infantils a càrrec d'ACEPA, l'associació de comerciants i empresaris de municipi. Després de la tradicional missa en l'Ermita dels Peixets, es van fer les paelles i es va gaudir de música en directe.

Un dels grans atractius turístics locals La celebració es va traslladar ja a la vesprada al nucli tradicional, moment en el qual alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; la regidora de Cultura Festiva, Susana Cazorla, i membres de la Corporació Municipal tant d'Alboraia com d'Almàssera, presents per invitació de Chavarría, van rebre a l'Arquebisbe de València, Enrique Benavent. Després d'una processó en la van participar autoritats polítiques i eclesiàstiques, associacions, falles, la Junta Local de Germandats i Corporacions de Setmana Santa, clavaris i veïns i veïnes, la festa va culminar amb una missa en la Plaça de la Constitució a càrrec del màxim càrrec de l'Església.

'El Miracle dels Peixets' forma part dels atractius de 'Alboraia Turisme', la marca de la regidoria de Turisme de Raquel Casares que recull els grans tresors del municipi. L'alcalde, Miguel Chavarría, fa una valoració molt positiva de la celebració: "El nostre treball comú col·laborant amb diferents entitats i associacions ens ha permés pujar el nivell d'una festa que ens situa en el mapa d'una manera única, per la qual cosa agraïsc a totes les persones que han participat el seu esforç per traure sempre el millor costat d'Alboraia".

En aquests dies, diferents components de la plantilla de la Policia Local de Burjassot han format part d'un curs de formació, en modalitat semipresencial, sobre "Procediments de treball per a binomis K9", relacionat amb la Unitat Canina.

Aquest curs tenen com a objectiu conéixer el treball del guia al costat del seu gos i, durant aquest, a les i els participants, se'ls han donat pautes per a conéixer més ben aquest treball i integrar les funcions que així ho necessiten als seus quefers diaris.

El curs ha sigut impartit pel SPPLB.

La llista encapçalada per Maribel Albalat és la més votada


Ahir es van celebrar les eleccions municipals i autonòmiques que van acabar sense incidències. Després del recompte total, els resultats a Paiporta s'han traduït en 9 regidors per al PSPV-PSOE, sent així la llista més votada, 7 per al partit popular, 3 per a Compromís i Vox amb 2. Unides Podem i Ciutadans es queden sense representació a l'Ajuntament. Aquests últims han perdut els dos regidors que van tindre en els anteriors comicis de 2019.
Els col·legis electorals es van obrir a les 9.00 del matí perquè els paiportins i les paiportines anaren a votar. Enguany la participació ha pujat fins al 71, 83%, 4,4 punts més que en les eleccions del 2019.

En vespres d'aquesta data tan assenyalada, la torxa olímpica continua el seu recorregut pels centres educatius de Torrent, sent traslladada cada dia pels més xicotets a un nou destí

El camí finalitzarà el pròxim 3 de juny en la Ciutat de l’Esport, donant inici a la gran festa de l'esport infantil

Amb l'arribada del mes de juny, la ciutat de Torrent es prepara per a celebrar una de les cites esportives més esperades pels xiquets i xiquetes, les Miniolimpiadas Escolars, que en la seua 40a edició tornaran a congregar als alumnes i alumnes de Torrent en la Ciutat de l’Esport per a demostrar les seues capacitats en les diferents proves de velocitat, relleus, salt de longitud, llançament de pes i salt d'alçada.
Així, en vespres de la gran festa de l'esport infantil, a principis del mes de maig la torxa olímpica va iniciar el seu recorregut pels centres educatius de Torrent, sent traslladada cada dia pels més xicotets a un nou destí, on els seus companys i companyes recullen el testimoni i la custodien fins que arribe el moment de donar el relleu a un altre col·legi. El camí de la torxa finalitzarà el pròxim 3 de juny en el Poliesportiu de Parc Central, donant inici a una nova edició de les Miniolimipadas de Torrent.

Després del recompte del vot municipal en les 266 localitats de la província, els populars sumen cinc diputats més que en l'anterior legislatura, els socialistes perden un, Compromís perd dos, Vox guanya un i La Vall conserva el seu. Ciudadanos es queda fora

 

Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, en espera de confirmació oficial del recompte, la suma dels sufragis obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PP tindre 13 diputats en la Diputació de València, mentre que el PSOE tindrà 12, Compromís tres, Vox dos i La Vall ens Uneix un, quedant sense representació provincial Ciudadanos.

 

En comparació amb la composició de la Diputació eixida de les urnes en 2019, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seua responsabilitat en els últims quatre anys, el PP disposarà de cinc representants més en la corporació provincial; mentre que el PSOE tindrà un menys. A més, Compromís perd dos escons, Vox suma un al qual ja tenia, La Vall ens Uneix manté el seu representant provincial i Ciudadanos ix de la Diputació en perdre els tres diputats amb els quals comptava.

 

Partits judicials

Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cadascun d'ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PP tindrà set representants enfront dels quatre de l'anterior legislatura; el PSOE manté els seus sis escons; Compromís perd un i es queda amb tres; Vox suma un diputat al qual ja tenia i tindrà dos representants en la Diputació i ix Ciutadans.

 

Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE conserva el seu diputat i el PP es queda amb el que tenia Compromís; a Requena, els populars guanyen el diputat que es va emportar el PSOE fa quatre anys; a Sueca, el PSOE manté l'escó; Ontinyent el continua conservant La Vall ens Uneix; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP.

 

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d'este nou període legislatiu, prevista per al 17 de juny, la Diputació serà l'última institució a formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjan juliol.

Pàgina 1 de 2920