L'Ajuntament de Paiporta secunda la vaga feminista

Dijous, 08 Març 2018 16:53 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 586 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Les treballadores i treballadors de l'Ajuntament de Paiporta han secundat majoritàriament la vaga feminista convocada per a aquest 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. En una acte celebrat a l'esplanada de la casa consistorial, al que s'havia convocat a tota la població, centenars de persones han fet costat a la lectura de comunicats del propi Ajuntament, del Consell de la Dona i dels sindicats amb representació entre la plantilla.

“Estem cansades de discriminacions, de tindre por a les agressions, d'haver de demostrar sempre el doble que els nostres companys. Hui diguem prou”, ha afirmat la Regidora d'Igualtat, Maribel Albalat, qui ha recordat també que “l'equip de govern de Paiporta dóna suport a aquesta vaga”, tal i com es va aprovar en l'últim ple. “No existeix democràcia on no es garanteixen els drets a la ciutadania, i menys quan eixa ciutadania és el 50 per cent de la població. No hi ha democràcia sense feminisme. Exigim la igualtat real que ens mereixem”, ha conclòs la regidora.

La concentració també ha obtingut el suport de l'Associació d'Estudiants de l'IES La Sénia, i del Consell de la Dona, que en el seu discurs ha fet especial èmfasi en la vaga de cures. “Si les dones parem, el sistema econòmic es col·lapsa. Nosaltres, amb el treball no remunerat que realitzem, creem vertader creixement econòmic”, han explicat. Així mateix, s'han queixat de com les dones han pagat les retallades del govern central en sanitat, educació i serveis socials amb més treball extra a casa.

Han tancat l'acte representants sindicals de la plantilla de l'Ajuntament, que han denunciat la passivitat del govern central en polítiques d'igualtat, i han donat suport a la mobilització feminista “contra les desigualtats estructurals, les bretxes de gènere i la violència masclista com a manera de visualitzar la precarietat laboral i social”.

Les treballadores han reclamat també que s'enfortisquen els serveis públics per a “impulsar un model educatiu igualitari, i garantir infraestructures per a l'atenció a majors, persones dependents i menors, especialment en la franja de 0 a 3 anys”. També han reclamat una llei que garantisca la igualtat salarial, i que s'avance en la paritat en els òrgans de representació política de la societat espanyola. Per últim, han animat a la població a assistir a la manifestació d'aquest 8 de Març, amb eixida a les 18.00 hores al Parterre de València. 

 

Informa Nou Horta. Paiporta