El ple de Paiporta aprova 1,5 milions d'euros en inversions financerament sostenibles

Divendres, 27 abril 2018 20:34 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 499 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paiporta ha aprovat en el ple d'aquest dijous destinar 1,5 milions d'euros dels 6,8 de romanent positiu de tresoreria a inversions financerament sostenibles. Entre les intervencions previstes hi ha un pla d'ampliació i millora de voreres a diferents carrers, la construcció de carrils bici, una nova zona verda al Carrer Sant Ramon, la rehabilitació i condicionament d'edificis públics, completar intervencions a la Llar del Jubilat, l'Auditori Municipal i la nova pista de patinatge, a la qual se li afegirà enllumenat. Les inversions comptaren amb el vot favorable de tots els grups amb representació a l'Ajuntament.

Va defensar la proposta la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, qui va afirmar que les actuacions “estan pensades per millorar la vida de totes les persones del nostre poble, menudes, joves i grans, de les que realitzen tallers de persones adultes, de les persones amb diversitat funcional, de les que practiquen esports, que estudien, en definitiva ho hem fet perquè l'estalvi que es genera a l'Ajuntament és de totes les persones que viuen a Paiporta, i en totes elles ha de recaure allò què fem”.

En molts dels casos, com el pla de voreres o la zona verda del Carrer Sant Ramon (que té un pressupost previst de més de 320.000 euros), les inversions responen a peticions expressades en les Trobades amb l'Alcaldessa i l'equip de govern, celebrades al llarg de tot l'any 2017, i on el veïnat va concretar en algunes d'aquestes demandes.

Per al pla de millora de voreres, que inclou els carrers Sant Eduard, Sant Francesc i Poeta Llorente, entre d'altres, s'han pressupostat 365.000 euros que es finançaran en col·laboració amb el Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València i, a més de condicionar els vials per a persones amb dificultats o mobilitat reduïda, s'intervindrà sobre el clavegueram d'algunes àrees.

Quant a edificis municipals, que són patrimoni de totes les paiportines i paiportines, s'habilitarà la cinquena planta de l'Ajuntament per a prestar un millor servei a la ciutadania, amb un pressupost previst d'uns 100.000 euros. Les obres de la quarta planta de la casa consistorial ja han sigut adjudicades i començaran en breu. A més, es destinaran uns 126.000 euros a reformar la sala multiusos de l'espai de joventut, i altres 30.000 euros per a la climatització d'aquesta dotació, situada al Poliesportiu Municipal. També es repararà la coberta de l'Auditori per a tallar les filtracions d'aigua.

Les inversions contemplen, a més, actuacions des del punt de vista de l'accessibilitat i la inclusió, com són senyals acústiques per a semàfors i el bucle magnètic per tal que les persones amb problemes d'audició puguen assistir i gaudir dels espectacles i esdeveniments a l'Auditori Municipal. La partida per a aquestes actuacions que milloren l'accessibilitat dels espais públics és d'aproximadament 43.000 euros.

Altra de les intervencions importants serà l'aïllament acústic de la Biblioteca Pública Maria Moliner, amb l'objectiu de delimitar zones d'estudi i altres on portar a terme actes lúdics i culturals, i fer compatibles ambdues activitats. El pressupost previst per a aquestes obres és d'uns 63.000 euros.

Dins dels 1,5 milions d'euros en inversions s'inclouen també punts de càrrega per a vehicles elèctrics, tant per a les noves unitats amb aquesta tecnologia que adquiriran l'Ajuntament i l'empresa pública ESPAI, com un punt de recàrrega públic, per a facilitar la recàrrega a aquelles i aquells que opten per aquesta tecnologia menys contaminant. La inversió en aquestes infraestructures serà d'uns 85.000 euros.

A més, i també atenent a peticions del veïnat tant en les Trobades amb l'Alcaldessa com a través d'altres vies, s'ha previst un pla de 20.000 euros per a millora de parcs i jardins. En aquesta línia, hi ha també una partida de 120.000 euros per a instal·lar nous jocs infantils a diferents parcs del poble, i altra de pràcticament 13.000 per a nou mobiliari urbà i per a habilitar un itinerari segur al centre de la localitat.

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta