Formació sobre dinamització i gestió d’horts urbans a Paiporta

Dilluns, 26 abril 2021 14:40 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 423 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta ofereix tallers de dinamització i gestió d’horts urbans per als usuaris i usuàries d’aquesta infraestructura pública, situada a les afores de la localitat, al final de l’avinguda Montgó. La formació mostra nocions bàsiques per a treure-li partit al cultiu per a autoconsum a través del disseny de l’hort, la fertilització, claus bàsiques per a l’èxit i sanitat vegetal.


L’activitat d’aquest cap de setmana s’ha centrat en la fertilització orgànica en agricultura ecològica, amb nocions sobre la forma de prescindir de productes químics a l’hora d’afavorir el creixement dels conreus.


En aquest sentit, és fonamental l’ús de deixalles orgàniques habituals a casa, i la col·laboració de certs tipus de llombrígols que són capaços de produir compost ric en nutrients per a la terra.


En la primera sessió, a finals del mes de març, es va tractar el disseny de l’hort i la planificació dels cultius d’acord amb cada època de l’any. Els tallers són gratuïts i estan destinats a les usuàries i usuaris dels horts.


Les pròxims sessions seran el 29 de maig, amb les claus per a l’èxit de l’hort d’autoconsum, i el 26 de juny, sobre sanitat vegetal i agricultura ecològica. Els tallers estan oferits per la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, amb l’assessorament de l’associació Sembra en Saó.

 

Informa Nou Horta. Paiporta