Cloenda del Club de Lectura amb la visita de l’autora Núria Tamarit i una sessió dedicada a la il·lustració valenciana

Dijous, 24 Juny 2021 11:06 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 423 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Club de Lectura que organitza la Biblioteca Pública María Moliner Ruíz de Paiporta arriba al final de curs amb una sessió molt especial dedicada a la il·lustració valenciana.

 

Al llarg d’aquestes darreres setmanes les persones participants han estat llegint la novel·la gràfica “Dues Monedes” de l’autora valenciana Núria Tamarit, guanyadora del Premi Valencià de Novel·la Gràfica.

 

És per això, i amb motiu de l’última sessió del Club d’aquest curs, que s’ha programat una trobada per compartir amb la mateixa autora les impressions i experiències de lectura. Tamarit també ha aprofitat l’encontre per a fer-los una xicoteta explicació del procés creatiu i la composició narrativa dins de la literatura il·lustrada.

 

L’alcaldessa en funcions i regidora de Cultura, Maribel Albalat, ha manifestat el privilegi i el plaer que suposa “poder comptar amb convidades del nivell de Núria Tamarit al nostre Club de Lectura. Per a l’alumnat és una motivació extra i serveix per a dinamitzar aquestes trobades i conéixer més de prop el món dels autors i autores. Ha sigut la millor cloenda possible per a aquest curs”.

 

Dues Monedes narra la història d’una adolescent europea que viatja al Senegal acompanyat a sa mare en el seu nou treball i descobreix una cultura hospitalària, un paisatge de bellesa insòlita i una societat amb problemàtiques molt específiques i sotmesa a greus desajustos polítics, però també aliena a moltes de les nostres servituds quotidianes.

 

Sota la direcció de la dinamitzadora Carmen Navarro, aquest nou format del Club de Lectura, amb trobades mensuals, porta dos anys fent camí, amb un grup estable que ha compartit lectures de tota classe de gèneres i d’autors i autores, tant valencianes com nacionals o estrangeres.

 

Informa Nou Horta. Paiporta