Paiporta realitza una campanya per a visibilitzar la diversitat i vèncer a l’odi

Divendres, 25 Juny 2021 14:32 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 161 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta celebrarà el dia de l’orgull LGTBI amb una sèrie d’activitats que apostem per visibilitzar la diversitat per a vèncer l’odi. A través de la difusió de cartelleria en diferents suports, així com amb la realització d’un mural i la instal·lació d’una exposició a l’Ajuntament sobre diversitat familiar, s’intentarà mostrar i reivindicar la igualtat real entre totes les persones, independentment de a qui estimen.


‘Més amor, menys odi. Trau l’orgull, Paiporta’ són els lemes triats per a acompanyar tota la campanya com motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, que se celebra a tot el món aquest 28 de juny. En la cartelleria, l’Ajuntament evidencia l’existència, encara en ple Segle XXI, d’agressions homòfobes, trànsfobes, lesbófobes i cap a totes i tots els integrants del col·lectiu LGTBI, crims d’odi que encara hui es repeteixen.


I no sols en l’edat adulta, sinó també, i és una problemàtica especialment crua, quan aquestes persones es troben en l’edat adolescent. Per això, per damunt d’aquest odi, el consistori convida a traure l’orgull i a mostrar-se tal qual s’és com la millor formula per a seguir avançant cap a la meta de la igualtat real i el respecte total i absolut.


Quant a l’exposició a l’Ajuntament, es tracta d’un recull fotogràfic de l’autora Sara Quílez sobre diversitat familiar, anomenada ‘FamiliarMente’, i que posa de relleu com el concepte de família tradicional s’ha ampliat i adaptat a la llibertat amb què cada persona decideix conformar el seu entorn d’afectes més proper.


Per últim, també es realitzarà un mural a càrrec de l’artista urbana Galleta María, en què es reivindicarà, igualment, la visibilitat del col·lectiu de persones LGTBI, i la seua lluita per la igualtat. El mural es començarà a realitzar aquesta mateixa setmana i estarà especialment dedicat a un dels segments més invisibilitzats, els de les persones majors d’aquest col·lectiu.


Per a la regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, «és imprescindible continuar celebrant i reivindicant el Dia de l’Orgull LGTBI perquè encara estem lluny de la normalitat, del fi de les agressions i l’odi, i de la igualtat real de drets entre totes les persones, és a dir, del respecte total a la diversitat, i les institucions hem d’estar al costat de la seua lluita per la visibilitat».


Coronado ha afegit que, «davant el negacionisme que intenta silenciar la realitat i nega l’existència de la discriminació, hem de ser realistes, reconéixer el punt de partida i l’odi que encara pateix el col·lectiu LGTBI, i estar al seu costat per a protegir els drets humans més bàsics».

 

Informa Nou Horta. Paiporta