L’Oficina Verda de Paiporta estalvia 20.700 euros al veïnat

Divendres, 30 Juliol 2021 12:13 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 219 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Oficina Verda de Paiporta, el servei gratuït oferit per la Regidoria de Medi Ambient per a assessorar a la ciutadania sobre reducció del consum energètic i disminució d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, ha permés estalviar al conjunt de la ciutadania de Paiporta 20.719 euros des de la seua posada en marxa, a l’octubre de 2020.


En 127 atencions repartides en 13 sessions, el personal tècnic de la cooperativa AEIOLuz, que col·labora amb l’Ajuntament, ha aconseguit una reducció mitja de les factures de 163,14 euros per persona atesa.


Al mateix temps, les 22 recomanacions de passar-se a comercialitzadores amb garantia d’origen 100% renovables estalviaran l’emissió de 32.234 quilograms de CO2 a l’any.


Entre les consultes de subministraments elèctrics, s’ha recomanat baixar la potència contractada en 16 casos, s’ha suggerit la baixa de serveis addicionals innecessaris en 20 casos, s’ha passat al bo social en 14 atencions, i s’ha proposat canviar a la tarifa regulada o Preu Voluntari del Xicotet Consumidor (PVPC) en 44 casos, o bé a la tarifa de discriminació horària o DHA en 43 consultes, en funció de les necessitats de consum de cada cas.


A més d’aquestes atencions individualitzades, l’Oficina Verda també ha oferit tallers oberts a la ciutadania sobre els avantatges de passar-se a l’energia solar fotovoltaica, facturació, estalvi i eficiència energètica, i tallers adaptats a negocis i xicotets comerços. També ha impartit un curs de 30 hores sobre economia domèstica sostenible per a lluitar contra la vulnerabilitat energètica, coordinat amb la Regidoria de Benestar Social.


Per al regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, Pep Val, «el mercat elèctric està dominat per les grans empreses, que tenen com a objectiu dificultar l’estalvi de les famílies al mateix temps que augmenten els seus beneficis, i instruments com l’Oficina Verda ens ajuden a defensar-nos davant dels seus abusos».


Val ha afegit que el govern de Paiporta «continuarà apostant per aquest tipus de serveis d’assessorament», i ha encoratjat a la ciutadania que «s’informe i que utilitze l’Oficina Verda per a estalviar diners i emissions de gasos d’efecte hivernacle quan tornen les atencions individualitzades en poques setmanes».

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Divendres, 30 Juliol 2021 12:15