Participació Ciutadana convoca ajudes per a impulsar l’activitat de les associacions després de la Covid-19

Dijous, 21 Octubre 2021 17:41 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 164 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria de Participació Ciutadana convocarà pròximament ajudes per a reactivar l’activitat del teixit associatiu paiportí una vegada superats els mesos d’aturada a causa de la Covid-19.

 

Aquestes ajudes sorgeixen a iniciativa de l’àrea, després d’haver realitzat en col·laboració amb la Fundació Horta Sud un estudi per a conéixer la realitat socioeconòmica de les associacions paiportines a principis d’any.

 

La regidora de Participació, Esther Torrijos, ha recordat la importància i el pes que té el teixit associatiu de Paiporta en l’impuls de l’economia local. A més, aglutina a prop del 40% de la població. “Les associacions fan un treball diari molt important pel bé comú, millorant la vida de les persones i del municipi. És per això que l’any passat les declaràrem per unanimitat en ple municipal com a servei essencial. Han estat en primera línia ajudant a la societat paiportina durant la pandèmia i ara és el moment de reconéixer tot eixe esforç convocant aquestes ajudes”.

 

A partir d’aquest estudi, que va incloure enquestes i preses de dades de les mateixes associacions, i que també es presentarà en les pròximes setmanes, es varen detectar les necessitats i accions més urgents a desenvolupar entre el teixit associatiu local. Després de mesos amb la vida associativa i l’activitat aturada, les associacions necessiten un impuls per a reactivar el seu dia a dia. Amb l’activació d’aquestes ajudes es dóna suport a les despeses que genera tornar a l’activitat i als seus programes.

 

Així doncs, Participació destinarà un pressupost total de 20.000 euros per a implementar aquestes subvencions, adreçades a associacions o entitats domiciliades a Paiporta, legalment constituïdes i inscrites en el Registre municipal d’associacions locals de l’Ajuntament de Paiporta i de la Generalitat Valenciana, així com que no incórreguen en alguna circumstància establida en l’article 13.2 i 13.3 de la Llei general de subvencions.

 

Pròximament, des dels canals habituals de comunicació de l’àrea i les xarxes socials municipals, s’anunciarà l’obertura del període de sol·licitud. Tota la informació està disponible a https://paiporta.es/ajudesassociacions.

 

Informa Nou Horta. Paiporta