Comença la plantació d’arbres al carrer José Capuz de Paiporta

Dilluns, 29 Novembre 2021 15:26 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 203 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat aquest dilluns la plantació d’arbres als nous escocells del carrer José Capuz. Aquests escocells han sigut remodelats recentment per a donar més espai a les arrels dels exemplars nous, substituts dels antics, que presentaven un creixement deficient i havien provocat alçaments de voreres i problemes de seguretat.


Les espècies triades ara són, des del punt de vista dels tècnics municipals, més adients per la seua tipologia i forma de creixement, i no causaran aquesta problemàtica.


En total s’han reformat 39 escocells de les dos voreres del carrer. La intervenció ha suposat una inversió, entre l’obra civil i la plantació, de 46.855,60 euros (IVA inclòs). Dels 39 escocells, 12 estaven buits i, per tant, a partir d’ara tindran arbres que creixeran normalment gràcies a l’ampliació de l’espai per a les arrels. Altres 27 presentaven diferents problemes com són baix creixement, deformitats o parts de la copa seques, a més de provocar escletxes en la vorera i ser, per tant, un focus potencial d'incidents.


Aquestes actuacions s’han dissenyat en funció del Pla de l’Arbrat de Paiporta, un document elaborat per tècnics mediambientals amb l’objectiu d’augmentar i millorar la massa arbòria de la localitat al llarg dels pròxims anys.

 

Informa Nou Horta. Paiporta