La Policia Local de Paiporta crea el grup Temis de prevenció i actuació en violència de gènere

Divendres, 29 abril 2022 14:50 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 128 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Local de Paiporta ha creat el grup Temis per a actuar i prevenir els casos de violència de gènere a la localitat.

 

L’objectiu de Temis és coordinar un grup especialitzat d’agents en la prevenció i l’atenció a dones víctimes de violència de gènere i agressions sexuals, segons estableix la Llei de Coordinació de Policies Locals per a municipis de 20.000 habitants. La posada en marxa d’aquest equip de treball part de la reconfiguració del grup de prevenció en l’àmbit municipal de violència familiar local.

 

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, “la formació d’aquest grup és un pas endavant molt important en la lluita i prevenció de la violència de gènere i les agressions sexuals. A partir d’ara les víctimes sempre trobaran un referent a qui dirigir-se en cas necessari. A més, la coordinació i la gestió de cada cas, amb la figura del referent, serà màxima”.

 

El regidor d’Interior i Policia Local, Vicent Císcar, ha elogiat el “bon fer i professionalitat de tots els membres que formen el cos de Policia Local de Paiporta”, destacant molt positivament “la tasca exemplar que realitza el grup Temis, abordant amb una gran competència una actuació molt delicada”.

 

Amb aquest protocol es garanteix un correcte tractament a les víctimes, fonamental en aquests casos. Entre les pautes que estableix designa agents de referència per a atendre a les víctimes en cadascú dels torns de servei, que actuen com a enllaç i de manera coordinada amb l’agent de Policia Local al càrrec del servei de Violència de Gènere, amb accés al sistema Viogen, informació sobre les víctimes i els recursos i serveis d’atenció a víctimes municipals, autonòmiques i estatals.

 

Després de qualsevol actuació d’aquest tipus, el membre en servei del grup Temis realitza el seguiment i protecció de les víctimes assignades, informant-les de les actuacions que poden realitzar, atenent les seues consultes i acompanyant-les en tot el procés.

 

L’acció del grup Temis se suma els recursos de què disposa l’Ajuntament de Paiporta per al tractament i atenció a les víctimes, a través de l’assistència jurídica, psicològica, serveis de benestar social, etc.

 

Informa Nou Horta. Paiporta