Gran acolliment del Repte del reciclatge a Paiporta

Dimarts, 03 Mai 2022 14:54 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 171 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La iniciativa del Repte del reciclatge visita aquests dies Paiporta. Amb l'objectiu de fomentar la separació d'envasos, plàstics, llandes i briks, el Comando del reciclatge ha estat interactuant a peu de carrer amb la població de Paiporta amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos.


A més, s'han donat xarrades formatives per a més de 100 alumnes en l'IES La Senia, xarrades que també arribaran a altres 150 alumnes de l'IES Andreu Alfaro i el col·legi La Immaculada.


El comando del reciclatge tornarà aquest dimecres a Paiporta, i se situarà en la Plaça Major per a donar noves xarrades informatives.


En el Repte del reciclatge, una iniciativa de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), s'ha establit un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat resulte guanyadora del repte, el destinarà a Creu Roja Paiporta.


L'acció té com a objectiu desmitificar les falses creences entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. L'equip d’animació i formació interactua amb la ciutadania per a despertar en ells el compromís per separar i reciclar correctament les llandes, briks i envasos de plàstic en el contenidor groc, així com el paper i el cartó, en el contenidor blau.


El “Repte del Reciclatge” es planteja com una competició entre municipis pertanyents a l’EMTRE per a incrementar l'ús del contenidor groc, en almenys un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, comparant aquestes aportacions amb les del mateix període de l'any 2021 El premi serà una dotació en metàl·lic a una ONG de caràcter social seleccionada prèviament, en el cas de Paiporta, Creu Roja.

 

Informa Nou Horta. Paiporta