Naix el cor impulsat per la Mesa front a la soledat no desitjada, la Unió Musical i l’Ajuntament de Paiporta

Dimecres, 11 Mai 2022 12:20 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 253 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Mesa front a la soledat no desitjada de Paiporta, organisme impulsat per la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, ha posat en marxa un cor amb la col·laboració de la Unió Musical de Paiporta. Aquest cor ha començat a rodar els últims dies, i està obert a noves inscripcions de totes aquelles persones que desitgen formar-ne part.


La creació d’aquest cor «respon a les inquietuds de les entitats i associacions que formen part de la Mesa, i que continuen treballant per a fer front a una problemàtica, la de la soledat, que deriva en multitud de problemes de salut, tant mental com física, i que es poden vore mitigats per una activitat creativa i artística, que implica establir lligams entre persones amb un objectiu, i que pot ser molt beneficiosa», ha explicat el regidor de Benestar Social, Rafa Gadea.


El cor compta ja amb mitja dotzena de components, i s’espera que n’arriben moltes més. Per a poder formar part, les persones interessades s’han de dirigir a a la seu de la Unió Musical, al carrer La Font, 17, en horari de 17.00 a 20.00 hores, de dilluns a divendres.


«Agraïm la col·laboració de la Unió Musical i de les més de 10 associacions i entitats que s’han unit amb la Regidoria de Benestar Social per a fer front a la soledat no desitjada per la seua implicació, per fer de Paiporta un poble que cuida de les persones, especialment, de les que es troben en una situació més vulnerable», ha conclòs el regidor, Rafa Gadea.


La Mesa comunitària front a la soledat no desitjada es va formar a finals de 2020 com una resposta conjunta de l’Ajuntament de Paiporta i una desena d’entitats i associacions per a contribuir a millorar la situació de les persones que se senten soles. Lluny de tractar-se d’un tema que afecte a persones d’una determinada edat, es tracta d’un fenomen transversal que, a més, comporta conseqüències pernicioses per a la salut de les persones.


Amb aquesta proposta, l’objectiu de la Regidoria de Benestar Social, la Mesa front a la soledat no desitjada i la Unió Musical és afavorir la diversitat, la inclusió social i la formació integral de les persones majors.

 

Informa Nou Horta. Paiporta