Paiporta celebra el Dia Internacional dels Museus acostant l’estudiantat paiportí al Museu de la Rajoleria

Dijous, 19 Mai 2022 10:24 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 90 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Museu de la Rajoleria de Paiporta ha celebrat el Dia Internacional dels Museus amb una jornada molt especial dedicada als tallers didàctics i les visites de jove alumnat paiportí.

 

Aquest espai cultural ha obert les seues portes a l’alumnat de l’IES La Sénia, el CEIP L’Horta i el Col·legi La Immaculada per acostar-los a l’exposició de l’artista paiportina Esther Paredes, ‘No mires el teu dolor, mira el teu art’, així com per a gaudir del taller per a aprendre a fer paper artesà.

 

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han volgut acompanyar al jove alumnat en aquesta data tan assenyalada.

 

Els i les joves paiportines han pogut conéixer de més a prop el procés creatiu de cadascuna de les peces exposades -elaborades a partir de diferents tècniques artístiques, com ara brodat, gravat, etc.- guiats per la mateixa Paredes.

 

Així mateix, en l’exterior de la sala annexa del Museu s’han endinsat en la tècnica manual de l’elaboració del paper a partir del reciclatge de desfetes de paper i cartó i l’ús d’un bastidor i una premsa per a l’acabat final.

 

El Museu de la Rajoleria, com a membre de la Xarxa de Museus de la Diputació de València, es suma a aquesta celebració amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància que els museus locals tenen a les nostres vides, com a llocs d’intercanvi cultural, d’aprenentatge, d’enriquiment personal, de gaudi i de benestar social i emocional.

 

Informa Nou Horta. Paiporta