Paiporta obté 117.000 euros de subvenció per a dos nous carrils bici de la Conselleria d’Emergència Climàtica

Dijous, 26 Mai 2022 12:44 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 89 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Junta de Govern de Paiporta ha adjudicat, a proposta de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, la construcció de dos nous trams de carrils bici, que se situaran a la carretera d’Albal i a l’Avinguda Francesc Ciscar. Aquesta última infraestructura connectarà la localitat amb l’anell verd metropolità, en el tram entre Sedaví i Picanya.


La longitud total dels dos carrils bici suma 2,8 quilòmetres, i la inversió prevista ascendeix a 231.419 euros, dels quals seran subvencionats 117.404 per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, dins de la línia d’ajudes als municipis per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic.


Per a la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, es tracta d’una inversió «històrica, per l’avanç que suposa en matèria de mobilitat sostenible, i per la connexió que estableix amb la resta de la comarca gràcies a la unió amb l’anell verd metropolità, que és un eix fonamental en la nova política de foment de l’ús de la bicicleta i d’altres mitjans que no contaminen».


Per a Val, «el foment de l’ús de mitjans de transport col·lectius o d’emissions zero és una de les claus per a frenar el canvi climàtic i millorar la salut de les persones, sense oblidar que estarem units de manera més segura i eficient amb els pobles del voltant».


El nou tram de carril bici de la carretera d’Albal anirà des del carrer José Capuz fins al carrer Serra d’Aitana, vorejant la urbanització l’Horta, amb una longitud de 904 metres i una inversió de 43.525,76 euros. L’altre tram, que unirà la nova rotonda de la CV-406 amb l’anell verd metropolità, recorrerà l’avinguda Independència, Francesc Ciscar i la carretera de València, amb una longitud de 1,9 quilòmetres i una inversió de 187.894 euros.


Amb aquests nous carrils bici, Paiporta suma 5,4 quilòmetres més des de 2018, amb trams que han permés les connexions entre els carrils existents anteriorment, i han millorat la unió amb la resta de localitats, amb l’objectiu global de fomentar la mobilitat sostenible, reduir l’ús del cotxe privat i, per tant, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i la contaminació.

 

Informa Nou Horta. Paiporta