Sobrets de sucre amb missatge des d’AVIVA Paiporta

Dijous, 26 Mai 2022 18:16 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 95 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta, a través de l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA, ha repartit entre els bars i restaurants de la localitat sobrets de sucre per a promoure l’ús de la llengua. En els 56 locals adherits a la campanya es repartiran racions de sucre amb frases fetes valencianes, frases per la igualtat i aforismes de Joan Fuster, en l’any en què es compleix un segle del seu naixement.


Aquesta campanya, anomenada 'En valencià és més dolç', està coordinada per les agències de promoció del valencià de Sueca i Silla, i s’hi han sumat altres 12 agències AVIVA, com són les d’Alboraia, Algemesí, Borriana, Manises, Massamagrell, Moncofa, Montserrat, La Pobla de Vallbona, Silla, Sueca, Xàtiva, a més de Paiporta, i també l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).


El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Hisenda i Administració General, a més de responsable d’AVIVA Paiporta, Pep Val, la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Olga Sandrós, i el regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, han visitat alguns dels 56 negocis paiportins en el repartiment dels sobrets. Cadascun d’aquests bars i restaurants rebran gratuïtament 1.000 sobrets de sucre amb aquestes llegendes.


Per a Pep Val, «qualsevol iniciativa que fomente l’ús de la nostra llengua en qualsevol àmbit, com és el cas del comercial i de l’oci amb aquesta campanya, ens pareix interessant, i pensem que l’Ajuntament de Paiporta ha de donar suport». El valencià, ha afegit Val, «és la llengua cooficial del País Valencià que es troba en situació d’inferioritat respecte del castellà, i les administracions públiques hem d’apostar per preservar-lo com una senya d’identitat de primer ordre que de cap manera es pot perdre».


«Temes com la igualtat, les frases fetes valencianes o els aforismes de Fuster, en el centenari del naixement d’un intel·lectual com ell, fonamental en la construcció de la consciència social, política i cultural del poble valencià, són oportunitats magnífiques per a unir el coneixement i l’ús del valencià amb polítiques de foment i conservació de la cultura popular valenciana, i la lluita per la igualtat i la inclusió», ha conclòs Val.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Dijous, 26 Mai 2022 18:19