El CEIP L’Horta de Paiporta conclou el segon curs com a Centre Promotor de l’Activitat Física i l’Esport

Dimecres, 15 Juny 2022 13:14 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 148 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El CEIP L’Horta de Paiporta conclou enguany el segon curs com a Centre Promotor de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE). En el projecte, que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Paiporta, així com de diferents federacions esportives valencianes, l’alumnat ha tingut l’oportunitat de conéixer més a fons esports com el rugbi, el ciclisme, el bàdminton, l’handbol, el muntanyisme i l’escalada.


Algunes d’aquestes activitats han tingut finalitats solidàries, gràcies als acords entre el centre paiportí i Organitzacions No Gubernamentals (ONG) com Save The Children, al qual es varen destinar fons recaptats en el Dia Mundial de l’Esport, el passat mes d’abril.


Per a la regidora d’Esports, Marian Val, «iniciatives com les del CEIP L’Horta són fonamentals per al foment d’hàbits de vida saludables i incentivar la pràctica esportiva entre la població més jove de Paiporta que, d’acord amb els estudis realitzats, s’havia ressentit a causa de la pandèmia».


«L’esport -ha continuat Val, conté valors com la inclusió, al solidaritat o el treball en equip, que són essencials en l’educació, i des de la Regidoria d’Esports i el Servei Municipal d’Esports estarem sempre al costat de totes aquelles iniciatives que fomenten la seua pràctica, com és aquesta del CEIP L’Horta».


El reconeixement com a Centre Promotor de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) comporta la concessió d’una la subvenció de la Conselleria de d’Educació, Cultura i Esport, i està enfocat al desenvolupament transversal, al llarg de tot el curs i amb la implicació de tots els actors i actrius de la comunitat educativa, de temàtiques com la promoció de la salut, la recreació, la competició, la igualtat de gènere, la convivència, la integració social i la cura del medi ambient.


El CEIP L’Horta de Paiporta tornarà a optar en el pròxim curs al reconeixement com a CEPAFE per part de la Conselleria d’Educació per a continuar promovent el coneixement i la pràctica de diferents esports.

 

Informa Nou Horta. Paiporta