Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta

Dimarts, 21 Juny 2022 16:42 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 84 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ha tancat aquest cap de setmana el curs de les ‘Passejades per l’horta’, les activitats promogudes per a la sensibilització sobre la importància de l’entorn natural del poble.


L’última acció ha consistit en una jornada de convivència i activitat als horts urbans. Les passejades es reprendran al setembre, amb la ruta botànica per Vil·la Amparo, i a l’octubre, amb una anàlisi sobre el terreny de l’evolució de l’entorn d’horta de Paiporta. Les inscripcions es poden formalitzar al web paiporta.es/passejadeshorta


Durant la jornada als horts d’aquest diumenge, les persones participants varen poder aprendre més sobre la petjada dels aliments, la conveniència de consumir productes de proximitat i de temporada, i com realitzar menjadors d’ocells, d’insectes, i un oasi de papallones, en uns tallers enfocats al públic familiar i infantil.


Al llarg dels últims mesos, les passejades s’han ocupat tant de l’entorn natural de la flora com de la fauna, així com altres tipus d’activitats per a la sensibilització mediambiental: una anàlisi de les plantes de l’entorn de Paiporta, una nit de rates penades, una observació ornitològica per Paiporta i una visita guiada al Centre d’Experiències Cajamar, situat al terme paiportí.


Per a la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, «les ‘Passejades per l’horta’ s’han demostrat com una alternativa interessant per a centenars de persones que han pres part en el conjunt de tot el curs, el que ens demostra que hi ha un interès manifest en aquests temes entre la ciutadania».


Val ha convidat a les paiportines i els paiportins a que «prenguen part en les activitats que queden, a la tornada de l’estiu», i ha refermat el seu compromís amb la continuïtat de les ‘Passejades per l’horta’ en el pròxim any.

 

Informa Nou Horta. Paiporta