Paiporta acull l’entrega de trofeus del repte solidari ‘Camino a Madrid’ organitzat per l'Associació Virgen del Pilar de la Guàrdia Civil

Dijous, 30 Juny 2022 11:17 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 89 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Auditori Municipal de Paiporta ha acollit la gala d'entrega de trofeus que ha posat punt final a la segona edició del repte solidari ‘Camino a Madrid’, que organitza l’Associació Virgen del Pilar de la Guàrdia Civil de Paiporta i que enguany ha destinat els fons arreplegats a la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER).

 

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, acompanyada de membres de la corporació municipal; el president de l'Associació Virgen del Pilar, Raúl Asensio; el tinent general de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé; el cap d’operacions i informació, investigació i ciberdelinqüència de la Guàrdia Civil, José Celdrán; la vicepresidenta nacional de FEDER , Fide Mirón, així com d’altres membres de FEDER i de la Guàrdia Civil.

 

En l’entrega dels trofeus Albalat ressaltava en el seu discurs el caràcter solidari d’aquesta iniciativa i la importància de visibilitzar les malalties rares. “Encara que són malalties minoritàries, milers de persones i les seues famílies es veuen afectades per aquestes malalties rares, per a les que no hi ha ni tractament ni investigació i ajudar a la diagnosi moltes voltes és el més complicat. Per això és tan important visibilitzar aquesta realitat amb iniciatives com aquesta. Agraïm enormement la implicació de la Guàrdia Civil i l’Associació Virgen del Pilar, així com la tasca encomiable que fa FEDER i la seua directiva”.

 

L’objectiu d’aquest repte solidari és donar visibilitat a les persones que pateixen alguna malaltia rara, així com les seues famílies i persones properes que les acompanyen dia a dia en la seua lluita. En total, s'han recaptat 5.000 euros que s'entregaven a la vicepresidenta de Feder per a continuar amb la investigació.

 

Al repte participaven, entre d'altres, tres agents de la comandància de Paiporta i dues persones més relacionades amb la Guàrdia Civil de la localitat, que han recorregut en cinc etapes els 400 kilòmetres que separen la caserna d’Alfafar-Catarroja, punt d’eixida de la marxa, de la de Madrid, entre el 13 i el 17 de juny.

 

Les persones que han col·laborat han obtingut un diploma del tram apadrinat. També s’ha fet entrega d'aquest reconeixement a l’Ajuntament d’Alfafar, l’Ajuntament de Paiporta i la comandància de la Guàrdia Civil de Paiporta per la seua implicació i labor.

 

Informa Nou Horta. Paiporta