La Regidoria d’Igualtat i el Centre Jove promouen la cantera feminista de Paiporta

Dilluns, 17 Octubre 2022 15:05 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 135 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Agenda Jove de tardor, promoguda per la Regidoria de Joventut, conté l’activitat de Cantera Feminista, per a la qual encara queden places lliures. Aquesta activitat és gratuïta i està dirigida a joves d’entre 12 i 16 anys, i té l’objectiu d’escoltar als i les joves que tenen la voluntat de lluitar per un món més igualitari i donar eixida a la seua voluntat de portar les reivindicacions feministes als carrers. La inscripció està oberta fins al 24 d’octubre i es pot formalitzar al web paiporta.es/agendajove


En aquest sentit, la cantera feminista pretén ser un espai de reflexió i debat, un vehicle per a les reivindicacions del moviment feminista des de la perspectiva dels i les persones adolescents i joves. Així, es potencien missatges que trenquen estereotips de gènere, que posen de manifest les desigualtats i que, sobre tot, donen veu a un moviment com el feminista, artífex dels grans avanços socials i en igualtat des de fa més d’un segle.


La regidora d’Igualtat, Esther Coronado, ha explicat que «en aquesta segona edició de l’activitat de cantera feminista pretenem potenciar el missatge potent d’una joventut conscienciada amb la lluita per la igualtat, escoltar les seues reivindicacions, les seues idees, perquè són les persones joves les que millor coneixen el context en què es mouen, les narratives contràries a la igualtat, que existeixen, i les que millor saben expressar amb les seues pròpies paraules el desig de construir un món millor i més just per a totes i tots».


Coronado ha subratllat que «en aquesta, com en totes les accions que portem a terme a tots els nivells dels centres educatius, la intenció és promoure la igualtat i combatre el masclisme des de l’arrel, des de les escoles i instituts, que és on apareixen les primeres manifestacions palpables del patriarcat que, més endavant, desemboquen en comportaments inacceptables, i que posen en perill la vida de desenes de dones cada any».

 

Informa Nou Horta. Paiporta