Comencen les sessions d’autodefensa feminista a Paiporta

Dimecres, 19 Octubre 2022 15:10 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 164 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El taller d’autodefensa feminista promogut per la Regidoria d’Igualtat s’ha encetat aquesta setmana amb l’objectiu d’ajudar a les dones del municipi a previndre i repel·lir agressions masclistes, tant físiques com psicològiques, en tots els contextos.


Aquesta activitat amb perspectiva de gènere té l’objectiu d’apoderar les dones per a que detecten les agressions i tinguen ferramentes per a protegir-se.


La regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, ha estat present en la primera de les sessions per a donar la benvinguda a les usuàries de l’activitat, oferida de forma gratuïta per l’Ajuntament, i impartida per una entitat amb experiència i bagatge en aquest tipus de formacions i tallers.


El taller es reproduirà en els pròxims mesos en horari de vesprades per a persones adultes, i també tindrà un taller paral·lel que s’impartirà al Centre Jove. A més, la Regidoria d’Igualtat oferirà l’activitat per a les treballadores municipals.


Per a Coronado, «l’objectiu és que les dones de Paiporta tinguen ferramentes per a afrontar i enfrontar-se a les agressions masclistes, siguen del tipus que siguen, i independentment del context on es produïsquen; que sàpiguen protegir-se quan són atacades».


El taller «forma part de l’estratègia educativa, de protecció i de sensibilització que portem a terme a través d’iniciatives que es desenvolupen al llarg de tot l’any promogudes per la Regidoria d’Igualtat, on tractem de combatre la violència masclista des de totes les perspectives, des de l’educativa, a les escoles i instituts, al reforç de víctimes o potencials víctimes, amb els grups de suport a dones, així com amb el treball amb la Policia Local i la resta d’àrees municipals, ja que la lluita per la igualtat és transversal a tota l’acció de l’Ajuntament», ha afegit Coronado.


En el taller d’autodefensa feminista, que es perllongarà fins al mes de desembre i per al qual encara hi ha places lliures al web municipal, les dones aprenen a fer front a possibles agressions físiques, però l’activitat va molt més enllà: a través de les sessions previstes, les monitores reforcen l’autoestima i l’autoconcepte de les dones, les apoderen i els ensenyen ferramentes per a identificar conductes agressives també des del punt de vista psicològic.

 

Informa Nou Horta. Paiporta