Continua la campanya de lluita contra el mosquit tigre a Paiporta

Dimecres, 26 Octubre 2022 15:18 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 1270 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta ha complit aquest octubre el setè mes d’actuacions dins de la campanya contra el mosquit tigre, que es desenvolupa des d’abril fins a novembre, és a dir, en els mesos més càlids, quan és més comú l’extensió d’aquest tipus d’insectes.


Les temperatures inusualment altes d’aquest mes d’octubre i l’alternança amb episodis de pluja són factors que propicien la reproducció més intensa del mosquit tigre. Per això, les actuacions es mantenen i reforcen fins que el termòmetre no baixe dels 15 graus de mitjana. Aquestes actuacions compten amb l’ajuda de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.


Amb la neteja d’embornals, clavegueram i altres zones on se solen desenvolupar i reproduir els mosquits tigre, cas dels parcs i jardins, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat conté l’expansió d’una espècie arribada recentment de latituds més càlides fruit, en bona part, dels efectes del canvi climàtic.


Durant l’hivern, l’empresa encarregada del control de plagues, en coordinació amb la Regidoria de Medi Ambient, també realitzarà inspeccions aleatòries a la cerca de reservoris i per tal de determinar la localització de les actuacions previstes per a la primavera, quan comença l’expansió massiva del mosquit tigre.


Els estudis científics posen de manifest com la major part dels mosquits tigres, un 70 per cent, provenen de domicilis privats, on l’Ajuntament no pot actuar. Són especialment propicis per a aquests insectes les acumulacions d’aigua de pocs mil·límetres que es produeixen en les canals i els tests. Per a contribuir a frenar la seua extensió, la Regidoria d’Urbanisme té habilitat el web paiporta.es/mosquit-tigre amb consells bàsics i informació essencial.


Així mateix, en cas d’incidències amb la presència de mosquits, es pot registrar una incidència en l’aplicació mòbil Paiporta Info, descarregable al web paiportinfo.es, o bé realitzar un registre d’entrada a l’Oficina UNICA.


El control de mosquits forma part de la campanya de control de plagues a Paiporta, on també es realitzen tractaments periòdics contra rosegadors i insectes rèptils, a més de realitzar, quan és necessari, actuacions contra altres plagues menys comunes com puces, paparres o vespes.

 

Informa Nou Horta. Paiporta