Laura Jiménez assumirà la Regidoria d’Igualtat de Paiporta en substitució d’Esther Coronado

Dilluns, 31 Octubre 2022 09:29 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 152 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El ple municipal d’aquest dijous ha viscut l’adéu de la regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, que deixa el govern i la corporació, a la qual es va incorporar ara fa dos anys, per motius professionals.


En el mandat de Coronado al capdavant de la màxima responsabilitat en les polítiques per l’eliminació de la discriminació contra les dones, el consistori ha aprovat els primers plans d’igualtat, intern i extern, de la seua història. Laura Jiménez, actual regidora de Joventut, assumirà a partir d’ara també l’Àrea d’Igualtat.


Després de l’adéu d’Esther Coronado, Compromís per Paiporta incorporarà al treballador social Santiago Hernández a l’equip de govern. Coronado, per la seua banda, va explicar que deixa la responsabilitat al govern i al Grup Municipal, però continuarà «treballant per al col·lectiu de Paiporta des de la segona línia».


Durant el ple, l’ex-regidora va aprofitar per a agrair la col·laboració i la bona sintonia, tant amb els socis de govern com amb l’oposició, que també va tindre paraules d’elogi al seu tarannà negociador i dialogant. «Afortunadament ningú som imprescindibles, el que sí que és imprescindible és mantindre i compartir uns valors i un projecte de grup que guie el nostre treball», va explicar Coronado en la seua última intervenció en el ple.


A més, va desgranar les fites aconseguides a Paiporta des que es va crear la Regidoria d’Igualtat, al 2015, per part del govern d’esquerres, entre les quals hi ha la contractació d’una agent d’Igualtat, la posada en marxa del primer pla d’igualtat intern i l’aprovació d’un segon, recentment, així com les successives formacions i tallers per a personal municipal i a centres educatius sobre diversitat i no discriminació sexual, a més de la integració de Paiporta en la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere.


El llegat de la gestió d’Esther Coronado, que també ha treballat en la millora de la coordinació amb les forces de seguretat per a protegir a víctimes i potencials víctimes de la violència masclista, ha quedat també plasmat en el primer pla municipal d’igualtat d’oportunitats, «un full de ruta que guia totes les polítiques d'igualtat, de manera transversal a totes les àrees de l'ajuntament i de la societat paiportina, fins a 2025».


Per últim, Coronado va agrair el treball de l’equip tècnic de l’Àrea d’Igualtat, així com el de les companyes i companys del Grup Municipal Compromís i de la resta del govern i l’oposició.

 

Informa Nou Horta. Paiporta