La Regidoria d’Economia donarà suport al procés de creació de l’EGM dels polígons paiportins

Dijous, 17 Novembre 2022 14:57 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 133 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta, a través de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç, donarà suport a la iniciativa de l’Associació de Polígons Industrials de la localitat (APIP) en l’exploració de la possibilitat de crear la primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM) dels polígons paiportins.


La pròpia APIP ha convocat una trobada amb l’empresariat per al pròxim 24 de novembre en què es donaran a conéixer els requisits per a la creació de l’EGM, i es testarà la voluntat dels i les empresàries. La reunió tindrà lloc a L’Auditori municipal a les 9.30 hores, i estan convocades tant l’empresariat dels polígons com els propietaris i les propietàries del sòl industrial. També assistirà la regidora d’Economia, Olga Sandrós, per a explicitar el suport de l’Ajuntament al procediment i la voluntat d’acompanyar en un procés que comportarà grans beneficis per al creixement econòmic i la creació d’ocupació a Paiporta.


Sobre la trobada, Sandrós ha avançat que «des de l’Ajuntament volem impulsar la modernització i la millora de les àrees industrials, la seua competitivitat, perquè són eixos fonamentals per al creixement econòmic i la creació d’ocupació que beneficiarà a tota la ciutadania paiportina».


En aquest sentit, la regidora d’Economia ha afegit que «les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) són ferramentes que milloren els parcs empresarials, ja que afavoreixen l’arribada d’inversions, la prestació de serveis, la professionalització en la gestió, la millora d’infraestructures i dotacions i la responsabilitat social i empresarial».


No obstant això, «en el naixement de les EGM és fonamental la voluntat de l’empresariat, el seu impuls que, nosaltres, des de l’Ajuntament, acompanyarem en tot allò que siga necessari, ja que compartim l’objectiu comú de consolidar i millorar el teixit empresarial paiportí, de fer-lo més autònom i competitiu», ha conclòs Sandrós.


Les EGM són una figura de gestió i modernització de les àrees industrials i parcs empresarials que contempla la legislació valenciana des de 2018, que té com a objectiu agrupar empresaris, empresàries i titulars de la propietat de sòl industrial per a, a través de convenis amb els ajuntaments, millorar la prestació de serveis i donar valor afegit als polígons industrials.


Els convenis estableixen marcs clars de col·laboració entre l’administració pública i els polígons per a millorar la conservació, fomentar la modernització i promocionar els parcs empresarials per a atreure subvencions i noves inversions. Impliquen, a més, una professionalització en la gestió d’aquestes àrees industrials.

 

Informa Nou Horta. Paiporta