El Museu de la Rajoleria acosta les pintores més destacades de la història de l’art a escolars de Paiporta a través d’un taller de gravat

Divendres, 25 Novembre 2022 09:43 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 77 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Museu de la Rajoleria de Paiporta acull aquests dies un taller de gravats dirigit a públic escolar de Primària dels centres educatius paiportins.

 

L’objectiu d’aquesta activitat educativa és donar a conéixer a xiquets i xiquetes una tècnica d’impressió que permet reproduir i transferir al paper diferents imatges a partir d’una planxa i tinta, al mateix temps que es familiaritzen amb els noms femenins més destacats en la història de l’art.

 

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han compartit activitat amb xiquets i xiquetes en un dels tallers.

 

A partir d’una primera explicació tècnica sobre el realisme i l’abstracció, amb les diferències que separen aquests dos estils, els escolars posen rostre a pintores il·lustres de la història de l’art, a través de diferents fotografies mostrades. Pintores des del rococó, passant pel realisme o la pintura americana, com ara Sofonisba Anguissola, Sonia Delaunay, Georgia O’Keeffe o Frida Kahlo. Posteriorment, xiquets i xiquetes han pogut reproduir els retrats d’aquestes dones pintores i emportar-se un exemplar a casa.

 

L’activitat s’ha desenvolupat gràcies a la col·laboració de l’escola artística paiportina Espacio de Arte, encarregada d’impartir el taller.

 

Informa Nou Horta. Paiporta