La Regidoria d’Economia reforça la creació de l’EGM dels polígons de Paiporta

Dimecres, 30 Novembre 2022 10:30 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 108 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta dóna suport a la creació de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) dels polígons de Paiporta. Aquesta figura jurídica permet professionalitzar la gestió de les àrees industrials, optar a ajudes, millorar la productivitat i atraure inversions, però necessita de l’acord majoritari previ de l’empresariat industrial, les propietàries i els propietaris del sòl.


El consistori ha avançat, en una reunió recent convocada per l’Associació de Polígons Industrials de Paiporta (APIP) a la qual han assistit desenes d’empresaris, empresàries i titulars de propietat de sòl industrial a la localitat, que acompanyarà aquest procés i facilitarà la creació de l’EGM en el capítol que li pertoca a l’administració local.


Segons ha explicat la regidora d’Economia, Olga Sandrós, “l’EGM és una figura contemplada per la llei que pot ajudar, i molt, a millorar les condicions dels polígons i a augmentar el valor afegit del sòl industrial a Paiporta i, per tant, a atraure més inversions, a afavorir el creixement econòmic i a crear nous llocs de treball”.


No obstant això, per a la creació de les EGM es necessita un consens ampli de banda dels i les titulars de la propietat, i de les empresàries i els empresaris, del 51 per cent de cadascuna de les àrees industrials com a mínim, o bé del 51 per cent del total de les tres àrees.


D’acord amb les dades de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresaria (IVACE), Paiporta compta amb tres àrees industrials o polígons diferenciats: L’Alqueria de Mina, La Pasqualeta i L’estació. El primer d’ells compta amb 76 empreses, per les 86 del segon i les 16 del tercer. La superfície total dels tres polígons frega els 800.000 metres quadrats, dels quals 600.000 són sòl industrial.


APIP va expressar a la trobada la seua voluntat de donar passos endavant per a crear l’EGM, amb l’elaboració d’una estratègia per a captar nous socis i guanyar en representativitat dins del conjunt de titulars de propietat i empresariat. Per això, ha contractat els serveis de Gaindustriales, una assessoria tècnica per a valorar les possibilitats de posar en marxa el procés de creació.

 

Informa Nou Horta. Paiporta