El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura aquest Nadal una exposició dedicada al joguet tradicional fabricat en ceràmica

Dijous, 22 Desembre 2022 09:54 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 121 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Paiporta acull aquest Nadal l'exposició “Els joguets en ceràmica”. La Regidoria de Cultura i l'Associació Nacional de Professionals de la Ceràmica (ANPEC) han organitzat aquesta mostra al costat del Museu de la Rajoleria en unes dates en les quals la infància és el centre, Nadal. Fins al pròxim 25 de gener els paiportins i paiportines i tot el públic que vulga acostar-se al poble podran gaudir d'un viatge a través del temps per a recordar aquells joguets tradicionals amb els quals xiquets i xiquetes d'abans i de hui han deixat volar la seua imaginació.


A l'acte de presentació va acudir l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, amb una intervenció dedicada a la “màgia del joc”. Va voler recordar a tots els presents que “els xiquets i xiquetes aprenen a comunicar-se i conviure a través del joc i per això mai hem d'oblidar-nos de la importància que tenen els joguets per a la infància i el seu desenvolupament”.


Per part seua, Esther Torrijos, regidora de Cultura de Paiporta va voler “posar en valor la tradició del Museu entorn de la ceràmica i recordar el treball de “el nostre poble entorn de la versió més industrial del tractament de l'argila, la cocció de la rajola”. A més, va agrair el treball de tot l'equip del museu que “amb aquesta exposició inspirada en els joguets tradicionals ens ajuda a recordar els personatges d'ahir, de hui i de sempre”.


La presidenta d'ANPEC, Carmen Marco Dasí, al costat de la comissària de l'exposició, Maribel Salas, han assistit a aquest acte de presentació per a traslladar a tot el personal del Museu i a l'Ajuntament de Paiporta el seu agraïment per “l'oportunitat que ens brinden d'exposar el nostre treball”. ANPEC té en l'actualitat més de 200 socis ceramistes entre artesans, dissenyadors, escultors i artistes de diferents punts d'Espanya. “Totes les peces són exclusives i estan realitzades amb molta creativitat però mantenint aqueix esperit de joc tradicional amb elements identitaris que traspassen fronteres i amb els quals tenim vincles afectius”.


L'exposició en el Museo de la Rajoleria és gratuïta i estarà oberta al públic de dilluns a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.30 h a 19.00 h.

 

Informa Nou Horta. Paiporta