Pep Val: “Som la garantia de la continuïtat de les polítiques en favor de la majoria a Paiporta”

Dimarts, 24 Gener 2023 12:16 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 92 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El candidat a l’alcaldia de Compromís es presenta acompanyat del diputat al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i la secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó

 

L’Auditori municipal de Paiporta ha acollit aquest dijous la presentació del candidat de Compromis a l’alcaldia de Paiporta en les eleccions de maig de 2023, Pep Val. En un acte multitudinari, Val ha estat acompanyat pel diputat al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, i la secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó, a més de per alcaldes, regidores i regidors de la comarca, així com per membres del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Paiporta i la militància del col·lectiu paiportí.

 

En el seu discurs, Val ha enaltit la importància de la presència de Compromís al govern de Paiporta des de 2015, eleccions en les quals es va convertir en la força més votada de l’esquerra, posició que va repetir al 2019: «Compromís com la garantia de la continuïtat de les polítiques en favor de la majoria a Paiporta, de les polítiques de benestar i justícia social, de lluita contra el canvi climàtic, de gestió responsable dels diners públics i de creixement econòmic i creació de llocs de treball».

 

El candidat a l’alcaldia de Paiporta ha desgranat algunes de les fites més importants del govern encapçalat per Compromís en els últims 8 anys: «Ja al 2017, menys de dos anys després d’arribar a l’Ajuntament, vàrem eliminar el deute de 7 milions d’euros heretat del govern del PP, deute que s’utilitzava per a despesa corrent, no per a inversions».Val ha reivindicat com Compromís ha sigut capaç de «convertir l’Ajuntament de Paiporta en un referent de bona gestió econòmica després de la fallida en què el varen deixar els governs del PSOE i del PP».


Més enllà de la gestió econòmica i les polítiques mediambientals i de justícia social, Val s’ha reivindicat com garantia de la continuïtat de l’acció de govern en favor de la majoria social, i per a «no tornar enrere»: «Després de 20 anys en l’Ajuntament, primer a l’oposició i després al govern, compte amb la preparació, l’experiència i la capacitat per a ser alcalde i finalitzar tots els projectes que tenim en marxa, per a que el canvi iniciat al 2015 no pare».

 

Val ha destacat inversions que transformaran Paiporta: el centre de dia que se situarà a Vil·la Amparo o la zona esportiva amb pavelló cobert, entre d’altres. Però també un avanç en les polítiques que s’apliquen des de 2015, «encapçalades per Compromís com a força majoritària de l’esquerra».

 

En aquest punt, Val ha fet referència a l’aposta per les energies renovables, que a Paiporta, gràcies a les mesures fiscals impulsades per Compromís, s’han incrementat un 800% en tan sols dos anys. També a l’aposta per Benestar Social, on s’ha passat de cinc treballadores i treballadors que va deixar el PP als 23 actuals, i on s’ha duplicat la partida d’ajudes socials.


A més, Val ha remarcat la bona situació de l’atur a Paiporta, que s’ha reduït un terç, és a dir, hi ha 1.000 persones més treballant a Paiporta que al 2015, una xifra que millora els registres dels últims 15 anys.


Val ha rebut el suport de Joan Baldoví i Àgueda Micó. El diputat al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat ha remarcat, també, la importància de la presència de Compromís als governs: «Som fonamentals per a que s’apliquen polítiques mediambientals, socials i econòmiques en favor de la majoria, per a que millore la vida de la gent».

 

La formula de la dreta, ha explicat Baldoví, «ja la coneixem, i tenim els exemples de Castella i Lleó o Madrid en assumptes com la privatització de la sanitat o els drets de les dones, però també hi ha assumptes en què som necessaris per a l’aplicació de polítiques pensant en la gent i no en els interessos privats de les grans corporacions, com són l’ampliació del Port de València».

La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, ha reivindicat que «un Compromís més fort és necessari per a l’aplicació de polítiques socials i mediambientals en favor de la majoria, a Paiporta, a cada poble i al govern de la Generalitat Valenciana».

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 12:19