La Mesa Front a la Soledat no desitjada de Paiporta promou passejades en companyia

Dimarts, 24 Gener 2023 15:20 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 57 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’ens, impulsat per la Regidoria de Benestar Social i format per associacions locals, continua proposant activitats per a afavorir la socialització de persones de totes les edats

La Mesa Front a la Soledat No Desitjada de Paiporta ha impulsat una nova activitat, les passejades en companyia, que tenen lloc cada divendres al matí amb eixida a la porta del Centre de salut de la localitat. L’activitat és gratuïta, no requereix d’inscripció prèvia i està oberta a persones de totes les edats.


L’objectiu de les passejades en companyia és afavorir la socialització, les relacions interpersonals i, al mateix temps, promoure una costum saludable, com és passejar. D’aquesta manera, la iniciativa té doble valor, des del punt de vista de la salut física i mental.


La Mesa Front a la Soledat No Desitjada de Paiporta és una iniciativa de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta per a afrontar un dels problemes socials i de salut pública més importants que afronten les societats modernes, com és el de la soledat.


La Mesa és un ens participatiu en el qual tenen un pes important una desena d’entitats i associacions locals, des de la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes a la Unió Musical, la Banda Primitiva, Creu Roja, el Grup Scout Gaia, Cáritas, la Junta Coordinadora de Moros i Cristians, la Junta Local Fallera, l’Associació El Barranc, l’associació d’alumnat del Centre de Formació de Persones Adultes, Interampa i les Bolilleres.


Altres iniciatives de la Mesa han estat la celebració del Dia de la Salut, i la creació, junt a la Unió Musical, d’un cor, que va iniciar la seua activitat al 2022 i continua en actiu. Les sessions tenen lloc cada dijous a la seu de la Unió, a la qual s’han de dirigir les persones interessades en prendre part.


L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, s’han acostat en l’última trobada de les Passejades en Companyia per a donar suport a les persones participants, que ja han format un grup estable.