La Regidoria de Cultura de Paiporta homenatja els nascuts a Conca en les Primeres Jornades Creixem Junt@s

Dilluns, 06 Febrer 2023 12:36 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 59 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Cada any se celebrarà un homenatge a una regió d'Espanya de la qual hagen vingut a quedar-se famílies emigrants. La primera trobada està dedicat als nascuts a la província de Conca que van vindre fa dècades per a tirar arrels i convertir-se en part de Paiporta i la seua història.


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Paiporta vol celebrar un homenatge a tots els paiportins i paiportines que al llarg dels anys han anat arribant d'altres parts del país. Així naixen les Primeres Jornades Creixem Junt@s, que se celebraran diumenge que ve 19 de febrer en la plaça *Xúquer com un punt de trobada i celebració de la cultura i les tradicions del municipi i dels diferents llocs d'origen de les seues gents.


“Fa dècades que Paiporta es nodreix de persones que arriben de diferents parts del territori espanyol, però hi ha una època que destaca per l'arribada de milers de persones que venien a treballar a Paiporta i van decidir quedar-se i tirar arrels” explica Esther Torrijos, regidora de Cultura. “La província de Conca és, sens dubte, la regió de la qual més gent va arribar per a quedar-se i, per això, volem començar aquest cicle de Jornades culturals i gastronòmiques homenatjant les famílies que en el seu moment van arribar des d'allí”. Per a la regidora de Cultura “no és només un homenatge a Conca, és un homenatge als nostres orígens, a tots els paiportins i paiportines i a la riquesa que aporta al municipi l'arribada de població de diferents zones i per diferents motius”. Per això, a la trobada està convidat tot aquell que vulga acostar-se diumenge que ve 19 de febrer a la plaça Xúquer.


Des de les 10 h fins a les 14 h els paiportins i paiportines gaudiran de gastronomia típica de la província de Conca, balls regionals, artesania i activitats culturals i lúdiques per a tota la família. “Serà un matí molt especial per a tots en la qual intervindran veïns i veïnes que ens explicaran com van arribar des dels seus pobles natals i per què van decidir fer de Paiporta la seua llar en una emotiva trobada al qual també està convidat el vicepresident de la diputació, Carlos Fernández Bielsa, i diferents representants institucionals que ens acompanyaran durant els actes” afirma Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta.

Modificat el Dilluns, 06 Febrer 2023 12:38