Cultura presenta una programació plena de novetats fins a juny de 2023

Dimecres, 08 Febrer 2023 11:43 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 93 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria de Cultura presenta una programació cultural per al primer semestre de 2023 amb una àmplia oferta cultural per a tots els públics i moltes novetats en els seus tres espais, l'Auditori Municipal, la Biblioteca María Moliner Ruiz i el Museu de la Rajoleria. Exposicions, tallers per a escolars, cinema, teatre, música i activitats d'animació lectora amb contacontes, a més d'alguna novetat, dirigits a totes les franges d'edat de la població paiportina.


Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta, destaca “l'esforç i el treball que dia a dia fa la Regidoria de Cultura perquè els seus tres espais culturals oferisquen una programació cuidada i diversa sempre portant les millors propostes per a tota la població i convertint a Paiporta en referent de la cultura a L'Horta Sud”. Per a Esther Torrijos, regidora de Cultura, “aquests mesos seran molt especials i intensos en cada espai perquè el Auditori celebra el seu 20 aniversari, el Museu de la Rajoleria estrena sala permanent i la Biblioteca ofereix una programació especial per la celebració del dia del llibre i la festa final del recent Passaport Lector que ha tingut molt d'èxit entre els escolars”.


Com a novetat, enguany se celebra el 20 aniversari de l'Auditori Municipal i l'espai cultural porta una oferta molt àmplia en la qual destaca l'actuació de Pep Gimeno “Botifarra” el 25 de març i l'espectacle circense familiar Ambulant, de la Fam Produccions el 26 de març. “Des de l'Ajuntament la nostra prioritat és que els paiportins i paiportines tinguen al seu abast les millors propostes culturals sense haver de moure's de Paiporta i molt accessibles per a totes les franges d'edat i totes les butxaques” explica Esther Torrijos, regidora de Cultura.


El Museu de la Rajoleria comença l'any amb els tallers per a escolars impulsats des de la Regidoria de Cultura que s'organitzen en col·laboració amb els centres escolars de Paiporta. Els estudiants visitaran el Museu i podran fer activitats artesanals lligades a les diferents exposicions de la sala principal. “Amb aquesta iniciativa es pretén acostar la cultura als xiquets i xiquetes de Paiporta des d'una perspectiva lúdica” explica Esther Torrijos. També els adults tindran el seu propi taller de dansa coincidint amb l'exposició de ‘L’Espolí: 25 anys de dansa i indumentària’ del 13 d'abril al 13 de maig. Destaquen les exposicions dedicades al Ninot organitzada per la Junta Local Fallera, l'emmarcada en la setmana de la Dona o les exposicions del Centre de Formació de Persones Adultes o de l'alumnat de lEspai d’Art. “Des de l'ajuntament volem donar cobertura a tot el nostre teixit associatiu que tant aporta a el nostre poble” comenta Torrijos.


En el cas de la Biblioteca María Moliner Ruiz els més xicotets i xicotetes podran assistir a les sessions quinzenals ‘Colla de Lletres’ d'animació lectora amb contacontes, al taller de poesia i al club de lectura. A més, ja han començat els nous reptes de la segona edició de Passaport Lector que conviden als xiquets i xiquetes que vulguen participar en la lectura a través de la curiositat per a conéixer tot el que la Biblioteca pot oferir-los. Aquells estudiants que vulguen participar només han d'acostar-se a la Biblioteca i demanar el seu passaport lector, aconseguir tots els reptes que se'ls plantegen i gaudir de la festa final que se celebrarà el 19 de juny als Jardins del Xalèt Catalá.


I continuen les mostres temàtiques ‘Imatges en el record’ que poden veure's en els 15 panells repartits pels carrers de Paiporta amb fotografies de “Ja estem en falles” al març, “Paiportines i paiportins pel món” d'abril a juny i “Els festes del nostre poble” de juliol a octubre.


Es pot consultar tota la informació en la web de l'Ajuntament o descarregar el pdf en el següent enllaç


https://paiporta.es/documentos/Cultura23-1.pdf

Modificat el Dimecres, 08 Febrer 2023 11:43