Paiporta ja té un pas inferior de metro que millorarà la seguretat de l'estació

Dilluns, 22 Mai 2023 11:15 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 83 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El nou pas inferior compta amb dos ascensors aptes per a persones amb mobilitat reduïda.


Des d'aquest matí, tots els paiportins i les paiportines que utilitzen el metro de Paiporta poden fer ús del pas inferior que substitueix l'antic passe a nivell de l'estació de metro. Gràcies a això, la seguretat del municipi millora i les persones amb mobilitat reduïda podran fer ús del metro de manera adaptada i segura.
El nou recorregut per als vianants que travessa sota les vies entre les dues andanes, incrementa les condicions de seguretat dels viatgers i viatgeres que passen d'un costat a un altre de l'estació. A més, s'han completat els tancaments i paviments necessaris, així com equips de videovigilància. El projecte constructiu també ha contemplat l'ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible fins a les portes d'accés als nous ascensors.
A més del pas inferior, s'han instal·lat dos ascensors amb capacitat per a huit persones (630 quilograms) aptes per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR). Des de primera hora, dos auxiliars de Metre València han estat informant a tots els usuaris del tancament definitiu del pas a nivell i de la nova instal·lació per a passar d'una andana a un altre amb seguretat. La inversió total, que ha sigut a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha sigut d'un milió d'euros, IVA inclòs.
El metro de Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de tres línies (1, 2 i 7) de Metro València, amb un volum de trànsit de viatgers i viatgeres que ha crescut un 40% en l'últim any (1,2 milions en 2022), amb freqüència de pas de trens molt elevat i en doble via.

Modificat el Dilluns, 22 Mai 2023 11:16