Recta final de campanya de Compromís per Paiporta amb actes sobre educació i energies renovables

Dijous, 25 Mai 2023 10:49 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 43 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Conselleria ha incrementat un 35% els i les docents a la localitat i l’alumnat de l’escola pública ha pujat un 25%. L’Ajuntament podrà optar a subvencions per a la construcció del pavelló esportiu. Dijous, acte sobre energies renovables

Paiporta, 24 de maig 2023

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat la seu de Compromís per Paiporta, on s’han congregat regidores i regidors, membres de la llista, directives i directius dels centres educatius de la localitat, representants d’AMPAs i InterAMPA, militància i ciutadania en general en una trobada per a conéixer les propostes locals i autonòmiques de cara a la pròxima legislatura.
L’acte s’emmarca dins de la campanya de Compromís per Paiporta per a posar en valor totes les fites aconseguides als últims 8 anys, tant des del govern local com autonòmic, així com les propostes per a la pròxima legislatura que naixerà després de les eleccions d’aquest diumenge, 28 de maig.
El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, l’experta en assumptes de benestar animal, Francina Armengol o el candidat i primer regidor trans d’Espanya, Guillem Montoro, també han pres part en aquesta campanya.
Aquest dijous, a les 19.00 hores i a la seu de Compromís per Paiporta, participarà en una trobada oberta a tota la ciutadania la diputada en Corts, Graciela Ferrer, experta en temes de sostenibilitat energètica. Ferrer estarà acompanyada pel candidat a l’alcaldia, Pep Val, i la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, i també d’Esports, Marian Val.


Més professorat i beques
Durant la xarrada celebrada a Compromís per Paiporta, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, ha desgranat algunes de les millores més importants operades per la Conselleria d’Educació a la localitat.
Des de 2014, el nombre de docents ha augmentat un 35%, dels 265 als 368. Així mateix, l’alumnat dels centres públics s’ha incrementat un 24%, de 3.880 a 4.816 persones.
Paiporta compta des de 2021 amb aules de 2 anys, actualment, quatre unitats, i les beques ‘Bo infantil’ per a escoletes (de 0 a 2 anys) ha crescut de l’import mínim de 70 euros als 100 actuals, que poden arribar fins als 260 euros. Quant a les beques per a alumnat de 2 anys, suposa una inversió de la Conselleria de 30.000 euros al mes, dels quals es beneficien 141 xiquetes i xiquets.
El programa de gratuïtat de llibres de text ‘Xarxallibres’ arriba a 3.025 alumnes beneficiats, mentre que hi ha 750 beques menjador concedides a alumnat de Paiporta, el que suposa una inversió de 48.000 euros al mes.
Quan a infraestructures, la Conselleria d’Educació ha invertit, des de 2015, 3 milions d’euros en el nou CEIP Rosa Serrano, 1,5 milions en la reforma del CEIP Jaume I, i hi ha delegats ja 16 milions més per al nou IES La Sènia.
A més d’aquestes mesures, la consellera, Raquel Tamarit, ha explicat els plans de la Generalitat Valenciana per a incidir encara més en la salut mental de la població infantil i jove, el foment de l’esport de base, especialment, el femení, i la inversió en promoció de la cultura a la localitat.
En aquest sentit, ha felicitat la Regidoria d’Esports per la gestió esportiva, tant en referència al foment de la pràctica com a la implantació de subvencions per a esportistes atorgades per concurrència competitiva, així com a la millora de les condicions per a practicar esports.
A més, Tamarit ha explicat que l’Ajuntament podrà optar a línies de subvencions per a la construcció del futur pavelló esportiu una vegada estiga finalitzat el projecte.
El candidat a l’alcaldia, Pep Val, ha desgranat les mesures municipals per a «posar l’educació en l’eix de les polítiques municipals d’igualtat, joventut i benestar social», a més d’un increment de 10.000 a 115.000 euros en manteniment dels centres educatius: «Sabem que a les aules està la clau de la societat que volem a mitjà i llarg termini, i hem oferit i oferirem infinitat de programes de coeducació, de prevenció de conductes addictives, d’oci saludable i de relacions sanes i prevenció de la violència masclista».