Les Veus de la Memòria emociona al públic de Picanya en el cinquè concert de la gira 2017

Divendres, 20 Octubre 2017 12:50 Escrit per  Publicat en Picanya-VAL Vist 1264 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

El cor Les Veus de la Memòria, de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV), va emocionar el 18 d'octubre al públic del municipi valencià de Picanya, en el qual va anar el cinquè concert de la gira 2017, que està duent a terme el cor, gràcies al patrocini de la Fundació Divina Pastora. 

Aquest acte, que va tenir lloc en el Centre Cultural de Picanya, va incloure la projecció del documental Els Veus de la Memòria, elaborat per la productora Barret. 

El cor va interpretar els temes El Cuclillo, Rock my Soul, Al teu Costat, Ramonet, Records d'Ahir, Io Sono un Bambino, Dins la Mar, Història d'un Amor i Un Sabater de Picanya. El públic va demandar una altra cançó, al que el cor va respondre amb la ja tradicional supercalifragilisticoespialidoso, de la pel·lícula Mary Poppins. 

La projecció del documental Els Veus de la Memòria, que explica la història d'aquest cor, únic a Espanya format per malalts d'alzheimer, es deu al fet que està recorrent diversos municipis de la província de València mostrant el poder terapèutic de la música en les persones amb alzheimer. 

La productora Barret va elaborar aquest documental en 2011, que inclou també un nou format de documental interactiu en Internet, que fa un pas més en la història del cor en permetre a l'espectador formar part de la història i interactuar amb ella i amb cadascun dels seus protagonistes. El documental també es projectarà enguany en les localitats de Ràfol de Salem i Atzeneta d'Albaida. 

El cor Els Veus de la Memòria està integrat per 48 malalts d'edats compreses entre els 55 i els 92 anys, i 10 veus en ombra (voluntaris que participen com a suport). La persona responsable del cor és la musicoterapeuta Soledad Corachán juntament amb Jorge Sánchez.

 

Informa Nou Horta. Picanya

Modificat el Divendres, 20 Octubre 2017 12:53