Picanya posa en marxa la vuitena edició de la seua Temporada Internacional de Concerts

Dijous, 15 Novembre 2018 09:22 Escrit per  Publicat en Picanya-VAL Vist 865 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Un any més, la Societat Filharmònica Música i Art de Picanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Picanya i sota la direcció artística del pianista Antonio Galera, ha posat en marxa la que és la Vuitena Temporada Internacional de Concerts i que es desenvoluparà fins el mes vinent de juny en el centre cultural de la localitat.

La iniciativa va nàixer en el curs 2011/2012 amb la intenció d'acostar al públic intèrprets i formacions musicals de qualitat mitjançant una programació estable de concerts de música clàssica. Per a Antonio Galera, “la Societat Filhàrmonica ha desenvolupat al llarg de set anys una temporada regular de concerts, creant un públic molt fidel i exigent, el suport del qual és fonamental per a la seua continuïtat. Com a director artístic suposa un repte programar cada temporada als millors músics i continuar incrementant el nivell d'aquest cicle que és una mostra més de l'aposta que el nostre poble sempre ha demostrat per la cultura”.

De fet, l'èxit d'aquest projecte va fer que l'any passat la Societat escometera una nova iniciativa, el Festival dels Horts, a manera de clausura de la temporada, i que, donada el magnífic acolliment de la primera edició, es repetirà al juny del pròxim any.

El primer dels vuit concerts que configuren aquesta vuitena Temporada va tindre lloc el passat 8 de novembre a càrrec del Quartet Ibèria. La formació composta per Anabel García del Castell (violí), Santiago Cantó (viola), Iván Balaguer (violoncel) i Marisa Blanes (piano) va oferir un programa integrat per obres de Beethoven i Brahms. 

La següent cita musical serà dijous que ve 22 de novembre. En aquesta ocasió serà el propi director artístic del cicle, el pianista Antonio Galera el protagonista del concert, per al qual ha triat composicions de Claude Debussy. 

La resta de la Temporada inclourà actuacions del violinista Miguel Colom i el pianista Víctor de la Vall el 13 de desembre i ja en 2019, la de Vittorio Forte (piano), el 7 de febrer. El 28 d'aqueix mateix mes s'escoltarà la guitarra de María Camahort amb Carles Marigó al piano i el 4 d'abril serà el torn de la cantant Èlia Casanova al costat d'Alfred Fernández (vihuela).

La presència d'intèrprets locals també és una característica d'aquesta Temporada, per #això el 9 de maig oferirà un concert Alexandra Catalá (saxofon) al costat de Takahiro Mita (piano).

El vuitè i últim dels concerts de la Temporada se celebrarà el 6 de juny i servirà per a presentar la segona edició del Festival dels Horts. Leticia Moreno (violí) i Antonio Galera (piano), actuaran en Vila Rosita-Hort de Montesinos, enclavament que acollirà del 18 al 20 d'aqueix mateix mes l'esmentat Festival.

 

Programa

Consulta el programa complet ací.

 

Informa Nou Horta. Picanya

 

 

Modificat el Dijous, 15 Novembre 2018 09:26