La soprano Èlia Casanova i el violista Alfred Fernández Pons van actuar ahir en la VIII Temporada Internacional de Concerts de Picanya

Divendres, 05 abril 2019 10:34 Escrit per  Publicat en Picanya-VAL Vist 733 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El duo format per la soprano Èlia Casanova i el violista Alfred Fernández Pons va presentar en concert el seu treball dedicat als cancioners ibèrics del segle XVI, en concret al Cancioner de **Elvas. El recital, que porta per títol Qui et traxo el cavallero, inclou material recopilat en el Cancioner de Elvas, un manuscrit portuguès del segle XVI amb obres musicals profanes escrites fonamentalment per autors anònims. 

 

El concert es va celebrar en el centre cultural de Picanya, el dijous 4 d'abril a les 20.00 hores, dins de la vuitena temporada de concerts de la Societat Filharmònica Música i Art.

 

La Societat Filharmònica Música i Art de Picanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Picanya i sota la direcció artística del pianista Antonio Galera, va posar en marxa aquesta Temporada Internacional de Concerts durant el curs 2011/2012 amb la intenció d'acostar al públic intèrprets i formacions musicals de qualitat mitjançant una programació estable de concerts de música clàssica. 

 

El cicle continuarà el 9 de maig amb un concert Alexandra Catalá (saxofon) al costat de Takahiro Mita (piano). El vuitè i últim dels concerts de la Temporada se celebrarà el 6 de juny i servirà per a presentar la segona edició del Festival dels Horts. Leticia Moreno (violí) i Antonio Galera (piano), actuaran en Vila Rosita-Hort de Montesinos, enclavament que acollirà del 18 al 20 d'aqueix mateix mes l'esmentat Festival.

 

 

Els artistes

Èlia Casanova és Titulada Superior de Canto en el Conservatori Superior de Música de València sota la tutela de Consol Rico. Posteriorment perfecciona els seus estudis de música antiga en el Conservatori de Birmingham (Anglaterra) amb el prestigiós tenor Andrew King, guanyant els premis a la millor cantant d'Oratori i Música Antiga de la mateixa ciutat. En 2014 obté el primer premi del Concurs de Canto del Festival Internacional de Música Antiga de Gijón. Ha rebut classes de Richard Levitt, Eduardo López Banzo, Maria Schiabo, Lambert Climent, Manuel Cid, Robert Expert, Helena Lazarska, entre altres i ha treballat amb directors com Jordi Savall, Eduardo López Banzo, Fabio Biondi, Patrick Fournillier, Lluís Vilamajor, Francesc Prat, Cristóbal Soler, Juan Luis Martínez o Yaron Traub.

 

Com a solista ha actuat al llarg de la geografia espanyola, Portugal, França, Itàlia i República Txeca amb agrupacions com Capella de Ministrers, Harmonia del Parnás, la Capella Reial de Catalunya, el cor de nova creació Montsalvat, L’Arcàdia o el duo Alamire. 

 

Al novembre de 2018 va presentar el seu primer CD en solitari, L’univers sulla pelle, al costat del grup La Tendresa, integrat per àries, madrigals i cantates del Seicento italià.

 

 La versatilitat de la seua veu li permet abastar a més, diferents estils, des de la música medieval fins al musical, passant pel cant d'estil valencià.

 

Per part seua, Alfred Fernández naix en 1970 a Barcelona. Estudia la carrera de guitarra clàssica amb Jordi Codina, Manel González i Fernando Rodríguez. Posteriorment s'especialitza en instruments antics de corda premuda: viola, guitarra barroca, llaüt, etc. De formació autodidacta, ha rebut consells de prestigiosos mestres com William Waters, Rolf Lislevand, Paul O’dette o John Griffiths.

 

En l'actualitat té editats tres CDs com a solista els quals han rebut excel·lents crítiques en revistes especialitzades. És codirector del grup El cant del cavaller especialitzat en música renaixentista ibèrica i amb el qual ha actuat a Portugal, Holanda, Bèlgica, Àustria i Alemanya. 

 

 

Informa Nou Horta. Picanya

Modificat el Divendres, 05 abril 2019 10:40