La música i els rius protagonitzen la segona edició del Festival dels Horts de Picanya

Dilluns, 17 Juny 2019 12:42 Escrit per  Publicat en Picanya-VAL Vist 805 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Després de l'èxit de la primera edició, la localitat de Picanya (València) torna a ser l'escenari del Festival dels Horts: música de cambra amb gust de terra, un projecte de la Societat Filarmònica Música i Art que compta amb el suport de l'Ajuntament de Picanya i la col·laboració de l'Hort dels Montesinos i de la Fundació Cañada Blanch.

 

En aquesta segona edició, l'organització del Festival, sense abandonar els valors inicials del projecte, representats per l'harmonia entre el contingut musical - la música de cambra - i l'entorn patrimonial - arquitectura i paisatge de l'horta - que li serveix d'escenari, amplia les seues mires i per això hi haurà espai per a altres formats i estètiques artístiques.

 

Alguns dels artistes que ja van estar l'any passat repeteixen. És el cas de la violista Isabel Villanueva, Iris Azquinezer a violoncel o Francisco Mestre amb el seu contrabaix, amb el director artístic i pianista Antonio Galera. A ells se sumen el tenor Manuel Gómez Ruiz i els violinistes Erzhan Kulibaev i Cristina Aixeta.

 

Una de les principals novetats d'aquest any serà l'estrena d'una obra creada expressament per al Festival pel jove compositor valencià Javier Martínez Campos que comptarà amb la participació de la cantaora Rosario La Tremendita, en un pas més per articular noves propostes en què es fusionaran el flamenc i la música de cambra. Serà sens dubte un concert especial amb una de les veus més singulars del panorama musical que personifica el nou moviment anàrquic de la generació flamenca actual.

 

La temàtica d'aquesta edició girarà entorn de l'aigua i els rius. Així, el primer dia el protagonista serà el Rin, amb l'Amor de Poeta i el Quartet amb piano de Schumann i el segon dia el Moldava, amb música de Smetana i Dvorák. Per finalitzar, durant la tercera audició ens aproparem al Guadalquivir o al Túria a través del Quartet amb piano de Turina, una selecció de les cançons que Federico García Lorca va gravar al costat de La Argentinita i Tan sols Riu de Martínez Campos, sobre el poema d'Alejandro Aparicio del mateix nom per a quintet i cantaora.

 

Un altre dels atractius d'aquesta convocatòria serà l'obertura a altres disciplines artístiques de la mà de l'artista segoviana-valenciana Fuencisla Francés, que exposarà algunes de les seues obres.

 

Cada vetllada musical s'iniciarà a les 20h amb micro concerts en diferents espais de Vila Rosita que aniran recorrent, a manera d'un riu, els racons de l'Hort per a gaudir de les instal·lacions artístiques, i continuarà amb un concert a l'entrada principal de la casa.

 

Al final de cada concert, el públic podrà compartir les seves impressions amb els intèrprets mentre degusta una proposta gastronòmica maridat amb vins valencians.  

 

Amb aquesta segona edició, la Societat Filarmònica Música i Art, que des de fa huit anys organitza de manera regular la seva pròpia Temporada de Concerts, continua treballant a favor de la promoció de la música clàssica a Picanya. Segons Antonio Galera, director artístic, "la singularitat d'aquest Festival rau per una banda en el valor i qualitat dels artistes que ens visiten i, de l'altra, en l'entorn únic i inspirador en que es desenvolupen cada un dels programes de concert . Una combinació perfecta que esperem siga atraient a tot tipus de públics, i així fer del Festival dels Horts una de les cites culturals ineludibles per donar la benvinguda a l'estiu ".

 

Residència artística a Vila Rosita

Com en 2018, els músics, tots ells reconeguts solistes amb una destacada trajectòria nacional i internacional, gaudiran d'una residència artística a Vila Rosita durant la qual conviuran i treballaran el repertori a interpretar en cada un dels concerts. Això és possible gràcies a la col·laboració de la família Montesinos que obre als intèrprets i al públic en general les portes de Vila Rosita, una finca situada enmig de l'horta valenciana, envoltada de tarongers i a tan sols 10 km. de la ciutat de València.

 

Entrades i accés

Tant les entrades com els abonaments per tot el festival es poden adquirir a través de l'Ajuntament de Picanya i la web instanticket.es. I també en Vila Rosita abans de cada concert.

 

A Vila Rosita es pot arribar en cotxe, bicicleta o a peu pel Camí dels Horts. Per a aquells que vagin en cotxe o vulguin compartir-ho, un grup eixiria cada dia a les 19: 30h des de la cerveseria WAI (carrer Pius XII, 5 de Picanya, al costat de l'estació de metro). En el temps d'espera, seran obsequiats amb una cervesa artesana gentilesa del celler de Peamflo.

 

El Festival dels Horts ha estat possible gràcies a l'Ajuntament de Picanya, la Societat Filarmònica Música i Art i la Família Montesinos, així com a la Fundació Cañada Blanch que enguany ha volgut donar suport a aquest projecte. A més compta amb la col·laboració de nombroses persones i empreses com la Floristeria Esterlicies, del Celler de Peamflo, Celler Barraques Carrascal, Clemente Pianos i la Impremta Picanya.

 

 

Informa Nou Horta. Picanya

Modificat el Dilluns, 17 Juny 2019 12:54