Els comerços de Picanya es llancen a la digitalització

Dimarts, 03 Novembre 2020 11:09 Escrit per  Associació Empresarial de Picanya Publicat en Picanya-VAL Vist 559 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Prop de 30 comerços i empreses de Picanya s'han sumat al projecte impulsat per l'Associació Empresarial de Picanya amb l'objectiu d'adaptar-se als nous temps i digitalitzar els seus serveis. S'uneixen així a un procés que va començar fa ja temps i que ara, en l'era post-Covid, es fa especialment necessari.

 

Les empreses procedeixen de diferents àrees: des d'estilistes, merceries, llar i mobles fins a botigues de comestibles, papereries, pintura i decoració, empreses de serveis, floristeries, etc...

 

Igual que en altres ciutats, a Picanya la xicoteta empresa representa el 30% del teixit productiu i constitueix un sector estratègic per a l'economia local. No obstant això, per a la gran majoria de xicotets i mitjans negocis una de les seues assignatures pendents continua sent la digitalització. Una falta que s'ha fet encara més evident durant la pandèmia.

 

És per tant imprescindible accelerar el seu procés de digitalització per a poder sobreviure i tirar avant modernitzant totes les seues àrees d'acció. La gestió i l'organització de cada negoci s'han de realitzar de manera digital per a continuar sent competitius en el mercat actual.

 

L'objectiu principal del projecte impulsat per l'Associació Empresarial de Picanya és que el comerç local incorpore eines digitals, òbriga nous canals de venda i comence a vendre online per a adaptar-se a l'escenari digital sense perdre el seu caràcter pròxim i tradicional.

 

Per a això s'ha incidit en dues accions principals. D'una banda, s'ha format als empresaris i comerciants en matèria de comunicació, publicitat, imatge corporativa, promoció de productes i serveis i fidelització del consumidor a través de tutories individualitzades.

 

Per un altre, el projecte contempla l'impuls del comerç electrònic a través d'un treball que es desenvolupa en dues fases. En la primera s'ha proporcionat assessorament i formació per a la posada en marxa de la imatge digital del comerç. Això ha implicat l'activació d'almenys dues xarxes socials per empresa i la formació per al seu maneig posterior. Una proposta que ha tingut una gran acceptació, i en la qual han participat 25 empreses.

 

La segona fase del projecte inclou el disseny web de l'empresa (inclòs el hosting i domini durant el primer any) així com formació per al seu manteniment posterior. D'entre les empreses participants en la primera fase s'han seleccionat cinc en funció de la seua disponibilitat i l'adequació del producte.

 

El suport al comerç local és fonamental per a eixir de la crisi i per això des de l'Associació estan convençuts que aquest projecte, que compta amb el patrocini de la Conselleria d'Economia sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, redundarà en la millora del teixit empresarial local i particularment en cadascuna dels comerços i indústries que han pres part.

 

Segons Vicente Ferrer, president de l'Associació, "véiem molt necessària una actuació d'aquestes característiques que treballem en jornades i seminaris amb anterioritat. L'ajuda de la Conselleria de Comerç ha sigut un fort impuls, en el qual volem continuar aprofundint".

 

La resposta per part del comerç local ha sigut molt positiva, ja que han rebut una atenció i formació personalitzada que ha propiciat el desenvolupament d'eines i estratègies fonamentals per a, en molts casos, la seua pròpia supervivència. De fet, els participants en el projecte han captat ràpidament la importància que la digitalització té en el mercat actual i perceben ja els resultats de millorar la imatge dels seus negocis i productes, l'augment de les vendes a través del comerç electrònic i l'obertura a nous consumidors que suposa ser present en Internet i les xarxes socials.

 

Després de l'èxit del projecte, des de l'Associació continuen treballant per a captar noves empreses i ajudar-les en el seu procés de digitalització, aconseguir la fidelitat dels consumidors al comerç local a la millora contínua de la qualitat dels productes i serveis, i enfortir la presència i activitat de l'entitat com a eina per a dinamitzar el comerç local.

 

Associació Empresarial de Picanya

L'Associació Empresarial de Picanya va nàixer l'any 2000 amb el suport de l'Ajuntament de Picanya amb l'objectiu de respondre a les demandes i inquietuds dels industrials i comerciants del municipi. Hui AEPI és una Associació sòlida i estable, formada per més de 100 associats: empreses, indústries, comerços, autònoms,...

 

AEPI fa costat a tots els sectors que la integren, tant a empreses, indústria, com a autònoms i presta els serveis per igual per a tots. L'Associació tracta de donar cabuda a les necessitats col·lectives amb solucions vàlides i generals que beneficien als seus associats i associades.

 

Entre els serveis que presta als seus associats figuren assessoria tècnica, laboral, econòmic-fiscal, jurídica, de medi ambient i recursos humans; informació i comunicació sobre novetats d'interés pels negocis; informació sobre programes públics de suport a les empreses i comerços; formació i accés a cursos gratuïts en aules pròximes a les empreses i online; organització de jornades, seminaris de formació o informatius d'interés; ofertes en telefonia, carburants, etc. sobre la base de convenis propis o comarcals; ús d'espais municipals de l'Alqueria de Moret en condicions preferents; campanyes d'animació i promoció comercial, etc.

 

En definitiva, solucions col·lectives a problemàtiques comunes de totes les empreses de Picanya.

 

Informa Nou Horta. Picanya

Modificat el Dimarts, 03 Novembre 2020 11:12