La Diputació inicia les obres de la nova rotonda de la carretera de Picanya al seu pas per Paiporta

Dilluns, 20 Setembre 2021 15:50 Escrit per  Publicat en Picanya-VAL Vist 439 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València ha iniciat les obres que posaran fi al punt negre que existia fins ara en la carretera CV-406, que unix els municipis de Benetússer i Torrent, al seu pas per Paiporta, concretament en la intersecció amb la carretera de Picanya. Per a això es construirà una glorieta que substituïsca a l'actual encreuament en forma de T. Els treballs tindran una duració estimada de quatre mesos, i la inversió per a la seua execució ascendix a 350.000 euros.

 

L'àrea de Carreteres que dirigix el diputat Rafa García atén així una reivindicació històrica dels veïns de Paiporta. Es tracta d'un pas que suporta una elevada quantitat de trànsit diari, pròxim als 10.000 vehicles, la qual cosa unit a l'elevat trànsit per als vianants a conseqüència de l'entorn urbà en el qual es troba, i a la velocitat inadequada a la qual circulen molts vehicles, ho convertix en un punt de concentració d'accidents. Segons l'ajuntament, és considerat un dels punts més conflictius del municipi.

 

En este sentit, l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, ha indicat este dilluns que per al consistori que dirigix “és una prioritat garantir la seguretat de les veïnes i veïns”, per la qual cosa agraïx a la Diputació “l'execució d'una rotonda que contribuirà a solucionar els problemes que genera este punt negre en la població”.

 

L'alcaldessa ha visitat les obres al costat del responsable de l'àrea provincial d'Infraestructures i Carreteres, Rafa García, qui considera este projecte “absolutament necessari per a millorar la seguretat viària en el terme municipal de Paiporta, per la qual cosa continuem donant continuïtat a una de les nostres prioritats, que és fer més segures les carreteres de la província actuant en esta mena de punts conflictius amb elevada sinistralitat”.

 

Detalls de l'obra

Els treballs projectats, resultat d'un procés de diàleg fluid entre els responsables i el personal tècnic de l'Ajuntament de Paiporta i la Diputació, consistixen en la substitució de la intersecció en T existent en l'encreuament de la CV-406 i el carrer Carretera de Picanya per un anell central que forma la glorieta, juntament amb tres ramals que accedixen a la mateixa rotonda.

 

A més s'ha projectat un anell per a vianants i ciclistes al voltant de la glorieta, que donarà continuïtat a l'itinerari per als vianants actual en la zona urbana i al ciclista en un futur pròxim.

Modificat el Dilluns, 20 Setembre 2021 15:51