A partir del pròxim diumenge 12 de març, els xiquets i xiquetes menors de 14 anys, empadronats a Burjassot, podran accedir i fer ús, gratuïtament, de les pistes esportives municipals. El tram de gratuïtat s'ha establit per als diumenges, d'11 a 12 al matí i de 17 a 18 h, a la vesprada. L'Ajuntament de Burjassot compleix així amb una petició que, fa uns mesos, van realitzar a l'Alcalde, Rafa García, els xiquets i xiquetes que formen part del Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot.

Entre les diferents propostes que el Consell va traslladar a l'Alcaldia en aquesta trobada, estava la possibilitat de fer gratuïtes les pistes esportives per als xiquets i les xiquetes, durant un tram setmanal determinat. Ara, estudiada i aprovada la viabilitat de la proposta per part de l'Ajuntament, el Consell de les Xiquetes i els Xiquets ha decidit aqueix tram horari, els diumenges d'11 a 12 h i de 17 h a 18 h, per a poder gaudir de l'accés a les pistes per a fer esport, de manera gratuïta, bé amb la família, bé amb els amics, sense necessitat de

Per a poder reservar les pistes de manera gratuïta, la plataforma de lloguer s'ha dissenyat de manera que, en triar el tram horari gratuït per als menors de 14 anys, les persones que facen la reserva han de signar una Declaració Responsable, al·legant que la pista reservada serà gaudida per un menor de 14 anys empadronat a Burjassot.

Amb aquesta nova acció, fruit de la iniciativa infantil, l'Ajuntament continua fent passos en ferm per a continuar fent de Burjassot una vertadera Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets en la qual el dret al joc es respecta i s'incentiva.

Claramonte: “Cal subratllar que són unes festes que generen un impacte econòmic local molt positiu en el comerç i l'hostaleria”

 

El portaveu i regidor de Ciutadans (CS) Torrent, Raúl Claramonte, ha fet un balanç “positiu” de les Falles i ha agraït “el civisme i la germanor de la ciutadania”. En la mateixa línia, ha destacat, “els veïns i veïnes estimem les nostres festes i tradicions, les defensem i gaudim, i compartim aquest sentiment faller amb la resta de turistes que han visitat el nostre municipi”.

 

En aquest sentit, ha subratllat que “són unes festes que generen un impacte econòmic local molt positiu sempre en sectors motors com el nostre comerç i l'hostaleria”. D'altra banda, Claramonte ha expressat “el seu suport a les comissions falleres torrentines” i ha demanat “disculpes” a les tres o quatre que no ha pogut acompanyar.

 

A més, el candidat a l'alcaldia per CS ha fet l'ullet d'agraïment a l'humor i a la sàtira local dels monuments de les falles Sant Roc, Sant Valeriano, Antoni Pardo i Avinguda, que han destacat la seua figura com a càrrec polític de la formació liberal. Per exemple, al·ludint a la sonada cançó de Shakira i la seua “Clara-Monte està de moda” o la representació de Batman una mica accidentat per l'esforç realitzat durant aquesta legislatura per a oferir estabilitat política i econòmica a Torrent.

Van ser rebuts per l’alcalde José Francisco Cabanes.

 

L'alumnat de 1r i 2n de primària del Col·legi San Clemente va visitar el nou edifici multiusos on va ser rebut per l'alcalde José Francisco Cabanes.


Els prop de setanta-cinc xiquets i xiquetes van conéixer primer les noves instal·lacions del Jutjat de pau i el seu nou Saló d’Actes, per a posteriorment visitar l'àrea de Serveis Socials, on la coordinadora Mar Pérez els va explicar el treball que desenvolupen les treballadores socials, psicòlogues, advocades, educadores socials i l'agent d'igualtat, i van finalitzar amb la caserna de la policia local, on el primer edil els va explicar la seua disposició i els va mostrar la pantalla on poden visualitzar-se les càmeres de seguretat que vigilen dependències i carrers del municipi.


Per a finalitzar la visita van tindre oportunitat de conéixer un dels nous vehicles policials adquirits pel consistori mentre un dels agents els explicava les millores que els permeten oferir un millor servei a la ciutadania.

Les Falles de Mislata també comptaran amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, la vesprada del 17 de març

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va visitar ahir Mislata per a gaudir de l'espectacular ambient festiu que es viu aquests dies. El màxim representant de l'organisme provincial va poder comprovar la intensitat amb què es viu la festa per excel·lència dels valencians, encara que també va tindre moment per a interessar-se per la situació de les comissions de Mislata que s'han quedat sense poder plantar la seua falla en deixar-los l'artista contractat sense monument.
Res més arribar a la ciutat, Toni Gaspar va ser rebut per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el seu govern municipal a les portes de l'Ajuntament. Després de la breu recepció van acudir a la Falla Quint-Pizarro, una de les afectades, on van poder manifestar mostres de suport als representants de la comissió. A més, van realitzar una visita a la falla Antonio Molle-Av. Gregorio Gea i a la falla Dr. Marañón-Mestre Palau, on van sopar, per a acudir després a la mascletà manual i el castell realitzat pels Coeters de Santonja en l'avinguda del Sud.
L'alcalde, Carlos F. Bielsa, ha ressaltat que “les Falles de Mislata són un símbol d'unió i com a mostra la resposta de tota la ciutat amb les dues falles afectades”, però a més ha afegit que “malgrat això, les Falles continuaran demostrant que Mislata té els millors col·lectius fallers i que aquestes festes seran inoblidables”. Per part seua, Gaspar, ha recordat que “les Falles són germanor, gastronomia, història, però sobretot són felicitat, i per això els poders públics han d'estar precisament fomentant això”.
Les Falles de Mislata també comptaran en la vesprada de hui, 17 de març, amb la visita del President de la Generalitat, Ximo Puig, i de la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que recorreran altres comissions de la ciutat per a gaudir d'aquesta festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La notificadora disposarà pròximament d’un vehicle elèctric.

 

L'Ajuntament de Sedaví, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 i en clara aposta per les energies renovables, una vegada finalitzat el contracte de lísing que mantenia amb els vehicles anteriors, ha signat un nou contracte per a l'adquisició de dos cotxes policials, també mitjançant lísing, a la disposició de la policia local.


El primer d'ells ja ha sigut estrenat pels agentes. Es tracta d'un vehicle híbrid automàtic que disposa de les oportunes mesures de seguretat i amb senyalització led i kit de detinguts, a més de desfibril·lador i oficina mòbil policial, per a tramitar expedients, realitzar proves d'alcoholèmia, etc., i amb la previsió de disposar d'un segon vehicle amb similars característiques a la fi de mes.


Un altre dels vehicles que també es renovarà pròximament és l'utilitzat per la notificadora del consistori que dins d'alguns mesos disposarà d'un nou model elèctric.

Les queixes contra l’alcalde de Xirivella que l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xirivella ha mostrat en premsa estan plenament justificades, considera Compromís per Xirivella. Segons Compromís, la situació d’este departament és molt preocupant, com ja ha denunciat en diverses ocasions en el plenari municipal.

La reunificació de dos departaments amb cultures de treball diferents sempre és un repte per a l’Administració pública i per a l’empresa privada. Per a Ricard Barberà, portaveu de Compromís a Xirivella, el govern de Michel Montaner devia haver explicat millor el funcionament del nou departament, que sumava professionals de l’àrea d’educació i de la de serveis social, així com donar suport a la seua posada en marxa, «quan hi ha problemes no es pot mirar cap a un altre costat, o pensar que es resoldran sols, fa temps que hi havia un malestar de fons i no se li ha prestat atenció».

Per a Compromís, atenent a les indicacions donades per escrit des de la Secretaria Autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials al ajuntaments, la interpretació de l’Ajuntament de Xirivella sobre la contractació del personal fins a 2024 és errònia. Totes les figures professionals haurien d’haver estat contractades a data de 20 de desembre de 2022 i les places, incorporades en plantilla a data de 30 de desembre de 2024. La subvenció, que comprén el 92% de la base salarial, s’avalua any per any, tant la part de personal com la de programes i serveis. En 2022 Xirivella ha renunciat a 180.000 euros de contractació de professionals per falta d’implicació i voluntat política.

Responsabilitat patrimonial i dependència

Per altra banda, la Conselleria fa temps que ha advertit que la responsabilitat patrimonial dels expedients de dependència no gestionats en temps i forma pels ajuntaments haurà de ser assumida pels mateixos ajuntaments. Per a pal·liar el retard en la gestió dels expedients el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament va haver de fer hores extraordinàries que no haurien fet falta si hi haguera hagut suficient treballadores.

L’organigrama del departament com a excusa

Segons els valencianistes la necessitat de definir l’organigrama o l’estructura del departament no pot ser l’excusa per no complir amb el programa marc al qual s’ha adherit l’Ajuntament. Així, per exemple, el Manual d'Organització i Funcionament dels serveis social d’atenció primària (MOF) defineix clarament les funcions que ha de cobrir els diferents perfils de professionals que queden adscrits al departament.

Falta d’espai i teletreball

«L’excusa de falta d’espai és una broma de mal gust» des del 2020, i com a conseqüència de la COVID19, tant en l’Administració com en l’empresa privada es van implantar formes eficients de teletreball. En el cas dels professionals dels Serveis Socials de Xirivella, tenen, a més d’una part administrativa compatible plenament amb el teletreball, una component important de treball de camp amb visites domiciliàries, incloent-hi les de valoració de la dependència a domicili, que permetria alliberar part de l’espai físic de treball mentre es done una solució definitiva», explica Ricard Barberà, que, a més d’Alcalde de Xirivella, va ser regidor de Serveis Socials en la passada legislatura.

Els Serveis Socials existeixen també fora de campanya

Quant a les declaracions que ha fet en premsa la candidata del PP de Xirivella, Barberà també es mostra crític: «M'alegre que per fi la candidata del PP s'interesse pels Serveis Socials, després de tota una legislatura ignorant-los, però la realitat és que no sabem quina és la seua proposta de solució. Les seues declaracions no aporten res». Per al portaveu de Compromís «els Serveis Socials existeixen també fora de campanya.

 

Sant Torquat va obtindre el segon premi de majors i Nou Sedaví el segon d’infantil.

 

La Pl. d’en Jaume I va acollir el lliurament de premis de les falles 2023 a Sedaví en un acte amb nombrós públic i que va alçar enorme expectació entre els fallers de les quatre falles del municipi: Bressol del Moble, Sant Torquat, Nou Sedaví i Isabel de Villena.


L'acte, presentat per Joan Antoni Burguet de Junta Local, va comptar amb la presència de les falleres majors de Sedaví Charo Castillo i Paola Souan, les seues Corts d'Honor, compostes per Manoli Pardo i Àfrica Montero, la presidenta executiva de Junta Local Valle Amaya i el president Nat i alcalde de Sedaví, José Francisco Cabanes, així com els presidents i falleres majors de les quatre falles del municipi.

L'acte va començar amb el lliurament de premis dels jocs de taula. En parxís, segones van ser Elionor i Cristina de Bressol del Moble, sent primeres Mireia i Tania de Sant Torquat; en truc van ser segons José i Pepet de Bressol del Moble i primers Andrés de Nou Sedaví i Salva de Sant Torquat; finalment en dominó, segon lloc per a Ramón i Eugenia de Sant Torquat i primeres Inma i Nuria de Bressol del Moble.

A continuació es van lliurar els premis de la Cavalcada del Ninot, sent en la categoria d'adults el de millor comparsa per a Bressol del Moble, millor disfressa individual “Cavalls” de Sant Torquat, millor crítica per a Isabel de Villena, millor disfressa individual del ninot “Pollets” de Sant Torquat, i millor disfressa grupal del ninot Bressol del Moble amb “Cavallers de Mart”.


En el llibret de falles, la millor portada va ser per a Bressol del Moble i el premi al millor llibret per a Isabel de Villena, mentre que el ninot indultat en totes dues categories, major i infantil, va correspondre a la Falla Sant Torquat.


I finalment es van entregar els premis als monuments. En categoria infantil Bressol del Moble va ser el vencedor per davant de Nou Sedaví, Sant Torquat i Isabel de Villena per aquest ordre. El premi d'enginy i gràcia, va recaure en Bressol del Moble. En categoria major, va repetir Bressol del Moble, seguit de Sant Torquat, Isabel de Villena i Nou Sedaví. El premi d'enginy i gràcia de les falles majors va ser per a Nou Sedaví. L'acte va concloure amb la interpretació de l'himne regional.

Quatre anys marcats per la pandèmia i una guerra que ha provocat escassetat de matèries primeres i pujada de preus i, no obstant això, s'ha complit amb les inversions previstes.


No deixar arrere a ningú i complir les metes marcades en les eleccions de 2019. L'equip de Govern socialista ha complit el programa amb el qual van guanyar els comicis electorals i, ni la pandèmia, ni els efectes de la guerra els han impedit executar-lo.

Al contrari, davant les dificultats, l'Ajuntament va reaccionar en temps rècord. Amb l'arribada del COVID-19 es va posar en marxa un ampli catàleg de mesures per a donar cobertura social, educativa i econòmica a la ciutadania, sobretot a les persones més vulnerables. Entre altres aspectes, es va iniciar un programa d'acompanyament telefònic enfocat en les persones majors que estaven soles a les seues cases; es van concedir ajudes extraordinàries als comerços i hostaleria, es van congelar taxes i es va ampliar l'espai per a les terrasses. Així mateix, es van facilitar dispositius electrònics a l'alumnat amb menys recursos amb els quals poder estudiar des de casa. I tot això, combinat amb l'acció ordinària del govern per a complir amb les promeses electorals.

Matineras gratuïtes, 1.172 beques i activitats per a totes les edats

La conciliació laboral, social i familiar sempre ha sigut una prioritat per a aquest municipi de l'Horta Sud. A les iniciatives posades en marxa en altres legislatures s'ha sumat el programa pioner Desperta´t, un servei d'atenció perquè l'alumnat de l'ESO puga acudir a primera hora al seu centre i estar acompanyat abans de l'inici de les classes. També s'ha habilitat un servei de guarderia perquè pares i mares puguen acudir als tallers organitzats per l'Escola de Famílies. I a tot això cal sumar les 150 activitats gratuïtes organitzades per Quart a l’Escola i l'I Pla d'Absentisme Municipal, referent en els municipis de la comarca.
Des de l'àrea d'educació s'ha fet una gran inversió en tots els centres escolars perquè tots ells puguen disposar d'un pavelló cobert que facilite a l'alumnat la pràctica de diferents esports.

Premie Excel·lència per 5a any consecutiu

Quart de Poblet és el primer municipi valencià i el seté d'Espanya que més destina a despesa social per habitant. En concret, 197.70 euros arriben a cada quartero i quartera mentre que en el còmput global la quantitat ascendeix a 4,5 milions d'euros, doblegant així a la mitjana espanyola. Amb les dades a la mà, l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials ha tornat a concedir el Premi a l'Excel·lència a Quart de Poblet per la seua labor en Serveis Socials. Ja són cinc els anys per què el municipi de l'Horta Sud rep aquest reconeixement. Serveis professionals d'atenció primària, ajuda domiciliària, manteniment de serveis socials especialitzats, el Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Menors o l'Habitatge Tutelat són algunes dels serveis que destaquen d'aquesta àrea municipal.

A més, és una de les poques localitats amb deute zero, fet que ha aconseguit per segon any consecutiu. Això suposa que, els diners destinats a pagar el deute, es puga repartir a altres partides, sobretot a les de polítiques socials.

Vaig moldre d’Animeta, l'ecobarrio més gran la província

Un de les fites que ha canviat el skyline del municipi i ha facilitat la convivència i la qualitat de vida de moltes persones és l'obertura de les zones d'oci de Molí d’Animeta. Aquesta nova zona abasta 270.000 metres, la qual cosa equival a 37 camps de futbol. D'ells, més de 100.000, són zones verdes. El PAI és el més gran de la província de València i té un pressupost que supera els 28 milions d'euros dels quals, 23 milions estan destinats a obres d'urbanització amb 1.165 habitatges VPO
El PAI s'ha redactat des d'un plantejament mediambiental i s'han incorporat solucions basades en el comportament de la naturalesa, com els SUDS (sistemes de drenatge sostenibles), un sistema de drenatge d'aigües pioner a Espanya; la utilització de materials reciclats o la instal·lació de sistemes d'estalvi energètic per a gestionar les infraestructures urbanes i els seus serveis com, per exemple l'adaptació del reg de manera automàtica segons la climatologia. A més, s'ha convertit en punt de trobada dels i les veïnes de Quart de Poblet que poden gaudir de manera gratuïta de la tirolina, els tobogans, les pistes esportives, taules de pingpong, etc, o passejar pels grans espais verds. També s'ha planejat una zona d'horta amb plantes autòctones.


Pàrquing Balcó del Túria, 229 places gratuïtes per a veïns i veïnes

Altra de les grans infraestructures que ha marcat un abans i un després al poble és l'aparcament municipal Tribunal de les Aigües, amb una gran plaça per als vianants de 2.892 metres quadrats. Aquest espai compta amb jocs infantils, zona d'ombra per al descans, àrea de patinatge, vegetació autòctona, un xicotet amfiteatre per a actes i un gran mirador al parc natural del Túria.
La instal·lació compta amb 229 places d'aparcament gratuïtes per als veïns i veïnes de Quart de Poblet, 9 d'elles per a motocicletes que solucionaran la manca d'aparcament en el barri Riu Túria i afavorirà la mobilitat sostenible en poder deixar el cotxe en la perifèria però prou prop del centre com per a moure's a peu per la localitat. . També compta amb centres de càrrega per a vehicles elèctrics que aprofitaran l'energia de les plaques solars instal·lades en la superfície. Totes dues actuacions estan cofinançades al 50% per Europa i ha suposat una inversió de 2,9 milions d'euros.
L'Ajuntament ha apostat per la reurbanització i regeneració dels carrers com a via per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i, en aquest sentit, el Barri Riu Túria ha experimentat una notable transformació gràcies a l'ampliació de voreres, la plantació de vegetació, la instal·lació de nou mobiliari urbà adequat, la substitució de l'enllumenat per lluminàries LED i la renovació de les antigues canonades per conductes nous. En total s'han invertit més de 4,35 milions en aquest districte, on s'han executat projectes de renovació viària, accessibilitat i millora del parc Porta del Túria. A més, ja estan en marxa altres projectes en la zona com la remodelació dels carrers Castelló i Tribunal de les Aigües. Aquestes inversions també s'inclouen en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER.
A aquestes actuacions se suma la renovació dels carrers Mare Nostrum i Agermanats amb una inversió de 450.000 euros i altres 240.000 euros per a la renovació dels col·lectors d'aigua potable i de sanejament.

Museu Virtual, Casa de la Cultura, Consultori de Salut i antiga Estació

Un dels projectes patrimonials més destacats i pioners ha sigut la posada en marxa del Museu Virtual. La col·lecció està formada per 2000 peces utilitzades en la vida quotidiana i 4072 fotografies. La majoria han sigut donades pels habitants del municipi. El portal, cofinançat pel fons FEDER i amb pressupost de 350.000 euros, ofereix a qualsevol persona del planeta i a un sol clic una extensa col·lecció etnogràfica municipal. Per a fer realitat aquesta iniciativa, s'han implicat ciutadania i associacions per a la cessió de les peces i les imatges. Un dels aspectes més importants és el seu model tecnològic. Només alguns dels grans museus del món l'utilitzen: The Metropolitan museum of art a Nova York, el British Museum a Londres o l'Institut Arqueològic alemany.
Aquesta exposició també es podria anar contemplant en el restaurat l'històric edifici de l'antiga estació de Renfe. Aquesta acció també permetrà donar-li nous usos públics respectant les seues característiques originals amb una inversió que ha ascendit a 235.000 euros. Així, la instal·lació alberga ja el punt d'informació turística local, la sala Smart City de control remot de serveis municipals i una sala d'exposicions.

Unes altres de les grans inversions realitzades en aquesta legislatura ha sigut la restauració de la Casa de la Cultura que ha suposat la rehabilitació d'un edifici de patrimoni municipal de caràcter social, cultural i històric.

Aquest és un edifici de 1896 de protecció parcial pels seus valors arquitectònics i històrics. En l'actualitat, acull un espai expositiu d'art, arqueològic i etnològic, una sala d'actes, les dependències municipals administratives relacionades amb l'àrea de cultura, a més de diferents usos socials com a aules de formació a immigrants.

Davant el valor de l'immoble i la necessitat de realitzar en ell obres de rehabilitació, es va establir un pla d'actuacions dividit en quatre fases. La primera fase va tindre un cost de 238.215 euros mentre que en una segona fase, acabada al novembre de 2022 es van invertir 532.744 euros, dels quals 500.000 han sigut finançats per la conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i els 32.744 euros restants per l'Ajuntament.

 

Amb aquesta intervenció es va aconseguir la millora de l'eficiència energètica de l'immoble, a més d'actuar en altres aspectes molt necessaris entre els quals es troben l'adequació funcional de la sala d'actes i la millora de l'accessibilitat en la distribució i adaptació de lavabos. També s'ha incidit en la millora de les condicions de l'arquitectura de gènere.


Durant aquesta legislatura també s'ha executat la segona fase del centre d'intercanvi intergeneracional Trenquem Barreres, on veïns i veïnes de totes les edats interrelacionen i comparteixen experiències. D'aquesta manera, aquest espai amplia les seues instal·lacions i els serveis que ofereix als seus usuaris i usuàries, ja que disposa de noves aules, despatxos i una sala polivalent per a acollir actes o representacions.

Una altra dels compromisos adquirits va ser l'obertura del Centre Mèdic Auxiliar Santa Cecilia. L'Ajuntament va adquirir un local i va gestionar amb la Conselleria de Sanitat i el Departament de Salut de Manises la prestació del servei.

Convenis amb empreses per a fomentar l'ocupació local

Donar prioritat als i les veïnes de Quart de Poblet. Aquest és l'objectiu principal dels convenis signats amb diverses empreses de la comarca. A més, també s'han oferit des de l'Ajuntament diferents escoles taller en les quals es contracta persones desocupades per a donar-los formació en obra de paleta, jardineria o energies renovables. Els circuits formatius que l'Ajuntament ofereix s'han anat adaptant en funció dels perfils més demandats per les empreses, una informació que s'ha pogut extraure de les relacions que el Centre d'Ocupació i Desarollo manté amb els polígons per a materialitzar els seus programes en ofertes efectives d'ocupació.

Targeta x 2
Un altre dels èxits d'aquesta legislatura són les diferents campanyes en les quals es podien adquirir targetes per 40 euros i l'Ajuntament et regalava altres 40 per a poder comprar en els comerços de Quart de Poblet. Això ha generat un increment de les vendes del comerç local amb un impacte econòmic calculat superior als 100.000 euros i la volta de moltes persones a les botigues del barri.Patrimoni verd
La cura pel medi ambient ha sigut una constant i per això s'ha apostat per la creació de noves zones verdes i l'augment de la vegetació. Només en Molí d’Animeta s'han destinat 102.000 metres quadrats a vegetació, 74.000 d'ells d'horta i 1.205 arbres. En total, el municipi ha plantat 1.465 arbres nous, 107 d'ells en els polígons. A més, hi ha més de 3.200 metres quadrats de jardins en la plaça Constitució, parc Porta del Túria o el carrer Roger de Flor. Per aquesta visió naturalista, Quart de Poblet ha sigut premiat amb quatre Flores d'Honor i potenciar espais biosaludables.
Projectes Europeus, ADN caní, cursos gratuïts de valencià que convaliden amb el nivell A1, instal·lació d'energies renovables i centres de càrrega de vehicles elèctrics són unes altres de les iniciatives posades en marxa aquesta legislatura.

Pàgina 1 de 2844