El veïnat de Quart podrà votar a quines inversions es destinen 150.000 euros del pressupost

Dijous, 01 Juny 2017 13:49 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 465 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet obri demà, divendres 2 de juny i fins al 9 de juny, la consulta ciutadana de pressupostos participatius, a través de la qual els veïns i veïnes decidiran a quines inversions es van a destinar 150.000 euros dels comptes públics d'enguany, organitzada per les regidories de Govern Obert i Participació Ciutadana, que dirigeixen Juan Medina i Jose Acosta, respectivament. 

No són proposades triades aleatòriament, sinó que són el resultat del que la ciutadania va establir com a plans d'actuació prioritaris en els processos de participació que es van realitzar en el marc del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020 per a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), pel qual l'Ajuntament va a rebre cinc milions d'euros de subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. A partir d'elles, el llistat definitiu s'ha completat amb les aportacions tant del grup motor dels pressupostos participatius, integrat per representants del Consell Local de Participació Ciutadana, com del Consell Municipal d'Infància (CMI). 

Les persones majors de 16 anys empadronades a Quart podran votar fins a cinc de les actuacions plantejades, indicant l'ordre de preferència i prioritat. Les que més suport reben fins a arribar als 150.000 euros es portaran a la Taula de Pressupostos Participatius per a la seua engegada. També participaran els consellers i conselleres del CMI, encara que no complisquen el requisit de l'edat, perquè quede reflectida la veu de la infància. 

Les votacions es realitzaran des de la plataforma “Portal de Govern Obert de Quart de Poblet” (http://ajuntamentobert.quartdepoblet.es). Els qui no puguen fer-ho per mitjans propis o necessiten assistència podran dirigir-se als quioscs informàtics situats en edificis municipals: Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, Biblioteca Pública Municipal, Complex Pavelló Poliesportiu-Piscines Cobertes i Quart Jove. 

A més, els dies 3 i 4 de juny, personal municipal facilitaran la votació a través de tablets als qui acudisquen a la Fira del Comerç i Associacions. I els dies 2, 5, 7, 8 i 9 estaran en diferents edificis públics i llocs de màxima afluència del municipi amb l'objectiu que la participació en la consulta siga significativa. 

En realitat, el pressupost de Quart de Poblet està àmpliament participat per la ciutadania, ja que es treballa amb les associacions i entitats ciutadanes implicades en diferents àmbits de la gestió municipal (benestar social, sanitat, consum, medi ambient, promoció econòmica, igualtat, educació, participació, joventut, persones majors, cultura…), a més d'arreplegar les demandes i necessitats expressades pels veïns i veïnes per diferents fòrums de participació i comunicació, que van des de la convocatòria d'actes específics orientats a arreplegar l'opinió pública sobre una qüestió en concret, a les xarxes socials.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 01 Juny 2017 14:02