Quart de Poblet organitza un concurs de rap centrat en la igualtat en instituts 

Divendres, 09 Febrer 2018 19:24 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 688 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Regidoria d'Igualtat, que dirigeix Cristina Mora, ha organitzat un curs de rap, impartit pel grup Suquet de Rap, que té com a objectiu sensibilitzar en igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i eradicar les relacions tòxiques i la violència de gènere entre joves i adolescents. 

La regidora d'Igualtat, Educació i Cultura, Cristina Mora, que ha assistit a una de les sessions impartides en l'IES Riu Túria ha recordat que una de les línies de treball de la Casa de la Dona és treballar la igualtat des d'edats primerenques, des de l'Educació Infantil, de fet, ja que la clau en la lluita contra les desigualtats i les violències masclistes està en l'educació, a canviar els patrons de pensament, els estereotips que les sostenen. “Treballem intensament des de l'escola, adaptant els llenguatges i els continguts a les diferents etapes formatives, perquè l'objectiu és que els nostres xiquets i xiquetes entenguen des de l'inici de la seua formació com a persones que l'important és ser els qui realment som i respectar-nos”, ha afegit.

Així mateix, aquest taller compleix una segona funció, ja que té com a objectiu promoure la participació dels i les estudiants en el Concurs de Rap en Igualtat, que la Casa de la Dona convoca des de 2013, en col·laboració amb la Unitat de Prevenció Comunitària de les Conductes Addictives (UPPCA) de l'Ajuntament, coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Està dirigit a joves d'entre 12 i 18 anys, als quals se'ls proporciona una base musical comuna amb l'objectiu que creen lletres relacionades amb la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. La cançó guanyadora es reprodueix posteriorment en una actuació en l'acte de lliurament del premi. 

Suquet de Rap es caracteritza com a grup pel seu suport al moviment feminista. L’integren els germans Carles i Andreu Cano, i Paula Moreno. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet