L'Equip d'Intervenció Especialitzada d'Infància i Adolescència de Quart de Poblet atén 59 famílies

Dimecres, 20 Març 2019 13:00 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 442 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ha passat una mica més d'un any des de la incorporació de la figura del psicòleg a l'Equip Especialitzat d'Intervenció en Infància i Adolescència (EEIA) de Quart de Poblet, iniciativa impulsada des de la Regidoria de Benestar Social, que dirigeix Maite Ibáñez, amb l'objectiu de proporcionar atenció integral a les famílies, especialment aquelles en situacions de major vulnerabilitat. 

 

Al llarg d'aquest temps han sigut 59 les famílies que han sigut derivades al servei, la qual cosa ha suposat al voltant de 74 menors atesos, xiquets, xiquetes i adolescents, amb situacions personals molt diverses (absentisme escolar, negligència parental, addiccions, problemes de conducta, maltractament, manques afectives o de pautes educatives…), que a través de la intervenció de l'equip han tingut l'oportunitat de millorar el seu dia a dia, afavorint així les seues possibilitats de desenvolupament i integració. 

 

La resposta de les famílies a la implantació del servei és molt positiva, atès que han trobat un espai en el qual poder treballar les seues històries vitals en un clima de seguretat i confiança. 

 

Amb aquest recurs, Quart de Poblet fa un pas important basat en una concepció dels serveis socials molt més inclusiva, integral i sobretot dirigida a promoure el desenvolupament i la cohesió social a partir de l'enfortiment dels llaços familiars, comunitaris i el sentiment de pertinença a la col·lectivitat, tal com s'arreplega en el Pla d'Inclusió i Cohesió Social de la Comunitat Valenciana 2017- 22.

 

Es tracta d'una intervenció integral, que va a l'arrel del problema i intenta que les famílies aprenguen a ser autònomes, a autogestionar-se. L'atenció es presta en el departament i també en el domicili, en sessions individuals o grupals. 

 

A més, en l'equip base de Serveis Socials també es para atenció psicològica, sobretot a persones adultes, a les quals ajuden a afrontar des de duels a malalties greus, addiccions, conflictes intrafamiliars… 

 

Unint el treball dels dos equips, s'ha donat suport en total a unes 90 famílies en poc més d'un any. 

 

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 20 Març 2019 13:08