L'Ajuntament de Quart de Poblet ajuda les famílies al fet que els seus fills i filles cresquen felices

Dimecres, 20 Març 2019 13:11 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 431 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'Àrea d'Educació, que dirigeix Cristina Mora, ha oferit a les famílies dels xiquets i xiquetes nascuts en 2017 el Taller de Primera Infància: Créixer Feliços, un espai d'aprenentatge des del qual els ajuden a reforçar el seu vincle afectiu familiar i a conèixer el procés educatiu que experimentaran els seus fills i filles des del moment de la seua primera escolarització.

 

En el taller, estructurat en quatre sessions, les persones participants van poder expressar i les seues preocupacions i dubtes, i aprendre, acompanyades per una psicoterapeuta Gestalt experta en el treball de la infància, adolescència i famílies i un actor terapeuta Gestalt i terapeuta de joc.

 

Tot això en un entorn distès en el qual es comparteixen activitats en família, a través d'accions basades en el contacte, el joc, la psicomotricitat, les emocions, la creativitat, …, ja que excepte en el cas de la primera sessió introductòria, que va ser més teòrica, en la resta van poder assistir un dels dos progenitors juntament amb el xiquet o la xiqueta. Els aspectes teòrics es combinen, per tant, amb exercicis pràctics i escenes temudes experimentades per les famílies que faciliten la consciència, comprensió i integració dels continguts, a través d'exemples de la criança diària. 

 

Entre els continguts treballats en aquest taller, impartit per E-Value, estan aspectes importants de l'evolució dels xiquets i xiquetes que la família ha de saber; en què consisteix la criança respectuosa des d'un punt de vista de continuum; la importància del joc i la creativitat durant el primer any de vida; en què consisteixen el joc sa i la “autoritat respectuosa”, i consells per a una criança positiva i establiment del vincle d'inclinació segura, de confiança i estable. 

 

El taller va concloure amb una jornada de trobada, en el qual totes les famílies participants van poder gaudir del joc, de la música i de tot l'après. 

 

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimecres, 20 Març 2019 13:14