Milers de persones participen en l'arrencada de les festes de Quart de Poblet

Dilluns, 02 Setembre 2019 11:33 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 370 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet ja viu les seues Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians, que van arrancar el divendres 30 d'agost amb les 21 Salves, precedint als actes celebrats durant el cap de setmana en honor al patró, Sant Onofre. Un inici de festes que també ha comptat amb nombroses activitats culturals i lúdiques organitzades per l'Ajuntament juntament amb la resta de clavaries, comissions de festes i associacions.

 

La tradicional Passejà de Sant Onofre va congregar el dissabte a milers de persones que van acudir per a participar en un dels actes més significatius i simbòlics del municipi. Els Clavaris de Sant Onofre, que han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, Rosquilletas Velarte i Horchatería Daniel, van sorprendre enguany amb una exhibició de pirotècnia antiga, que es va llançar en la rotonda de la plaça Constitució, a càrrec de les pirotècnies Ricasa, Peñarroja i Nadal Martí.

 

També va destacar l'espectacle realitzat al peu del campanar, en el qual la música, la pólvora i les llums es van unir al ritme de les campanades, emocionant a les veïnes i veïns que van assistir. En el recorregut, en el qual la colla de Dolçaines i percussió VadeBó i l'Agrupació Musical l’Amistat van posar la música, es van realitzar les tradicionals rodes de foc.

 

A l'acte va assistir una nodrida representació d'ajuntaments valencians i de la Diputació de València, entre ells l'alcalde de Sedaví, José Francisco Cabanes, l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, a més de la regidora d'Emprenedoria i Ús de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i la diputada provincial Empar Folgado.

 

La Passejà és una processó votiva que se celebra el 9 de juny, coincidint amb l'onomàstica del patró i que organitza l'Ajuntament juntament amb l'associació Amics de la Passejà. Aquesta celebració té el reconeixement de Festa d'Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana des de 2018. Al setembre, els Clavaris de Sant Onofre trauen també en passejà al seu patró, al qual ofereixen el diumenge una missa, la mascletà i la tradicional processó.

 

El diumenge va tenir lloc un dels actes més esperats de les festes, la Holi Quart, que va congregar a més de 3.000 persones de totes les edats. L'acte, que va finalitzar amb la Festa de l'Aigua, va tornar a reunir famílies senceres que van omplir de color el recorregut. Es tracta d'una de les activitats que, al costat de la macrodiscoteca lliure d'alcohol i el Carnestoltes Jove, va ser triada per la joventut en la consulta participativa realitzada per l'Ajuntament.

 

La música també va tornar a jugar un paper central en aquesta arrencada de festes, amb la celebració el divendres de la Mostra, amb Mocetones i Peranoia, i el L Festival de Bandes de Música, en el qual l'Agrupació Musical l’Amistat va compartir escenari amb la Societat Unió Musical de Sueca. Sens dubte, un altre dels espectacles que més públic va congregar va ser l'Orquestra Montecarlo, que el diumenge va aglutinar a més de 3.000 persones.

 

En aquest primer cap de setmana, l'Ajuntament també va iniciar el cicle de teatre infantil al carrer amb Fent l’indi, a càrrec de Galitoon, i L’inventor de xiquets, a càrrec de la família política. Les sessions continuaran fins al dimecres al parc de Sant Onofre a les 19 hores.

 

A més, van tenir lloc les inauguracions de les exposicions de Joves Artistes i de l'Associació Amics de les Arts Plàstiques, i del Festival de Arts Q-Art.

 

Com no podia ser d'una altra manera, la pólvora va fer acte de presència de la mà de la Colla Dimonis de Mislata i el seu espectacle de foc el correfoc ‘Apocalipsi’.

 

Pel que respecta a l'àmbit esportiu, el Club de Pilota a Mà de Quart de Poblet va celebrar el diumenge la XL edició del Trofeu Xiquet de Quart, amb una partida juvenil entre Quart i Montserrat; i una partida sènior que va enfrontar a l'equip quarter integrat per Adrián, Víctor i Arcusa II contra el Genovés II, Nacho de Beniparrell i Javi Morales.  

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 02 Setembre 2019 11:41