Tallers lúdic-educatius, castells inflables i actuacions conformen la Fireta 2019 de Quart de Poblet

Divendres, 20 Desembre 2019 09:45 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 508 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fireta de Nadal, organitzada per l'Ajuntament de Quart de Poblet en col·laboració amb les associacions del municipi, tornarà a acollir a milers de persones durant els dies 27 i 28 de desembre, de 10.30 a 14.00 hores i de 16.30 a 20.30 hores, en el pavelló del poliesportiu municipal. En aquesta divuitena edició, el protagonisme tornarà a recaure en la infància, l'adolescència i les pròpies associacions, els qui gaudiran i construiran un espai de diversió i trobada.

 

Seguint amb l'aposta del Consistori per la tecnologia i la innovació, la Fireta, un dels principals atractius serà la realitat virtual, ja que els i les assistents podran viure una experiència única a través de les ulleres de realitat virtual que hi haurà disponibles. A més, en aquesta mateixa línia, es realitzarà un taller d'impressió 3D.

 

Fireta també oferirà diversos tallers lúdics i educatius en els quals participaran 24 entitats, amb més de 200 persones voluntàries de les associacions del municipi, i personal de l'Ajuntament. Així, els xiquets i xiquetes podran aprendre a través de jocs sobre el reciclatge, l'impacte mediambiental que produeixen les botelles de plàstic, la importància de mantenir nets els espais del municipi i censar als gossos o el lloc que ocupa Quart de Poblet dins d'Europa. A més, des de la UPCCA prepararan diversos circuits que els i les assistents hauran de recórrer amb unes ulleres que simularan estar sota els efectes de l'alcohol i les drogues amb l'objectiu de conscienciar sobre el consum d'aquest tipus de productes. Per part seua, l'àrea de Mobilitat exposarà un cotxe 100% elèctric i posarà a la disposició del públic bicicletes i patinets també elèctrics. Mentre que, com cada any l'equip de Govern Obert assistirà a les veïnes i veïns que s'acosten en la votació dels Pressupostos Participatius, una eina amb la qual la ciutadania major de 16 anys pot decidir en què propostes inverteix el Consistori parteix del pressupost municipal. També estarà present en Fireta el Consell Municipal de la Infància, que posarà a prova als xiquets i xiquetes perquè demostren quant saben sobre els seus propis drets i de les activitats que es duen a terme des del CMI.

 

Per descomptat el teixit associatiu del municipi i els clubs esportius també formaran part d'aquesta tradició nadalenca i disposaran dels seus estands en els quals les veïnes i veïns podran conèixer el seu treball. Cal no oblidar les actuacions que es realitzaran en l'escenari principal i que faran vibrar el pavelló. Entre les més destacades, i com a novetat d'enguany, es comptarà amb una batukada jove, a càrrec del grup ÈTNIA, que realitzarà un recorregut des de la plaça de l'Ajuntament fins al recinte de Fireta, en el matí i la vesprada del divendres. També es podrà gaudir de l'actuació d'Alejandro José i de música i ball infantil tots dos dies al matí. El divendres a la vesprada, a les 17.30 hores, Quina Dansa Esplais realitzarà la seua actuació i a les 19.30 tindrà lloc un taller de percussió africana.

 

El dissabte hi haurà un teatre protagonitzat per Colorín Acolorit a les 17.30 hores i les cases de la joventut Barranquet i la Cebollera pujaran a l'escenari per a realitzar primer una mostra coreogràfica de K-pop, a les 18.30, i, després, posaran poesia i música feminista a la Fireta.

 

Amb totes aquestes activitats, a més dels castells inflables i la presència de personatges infantils al llarg dels dos dies, l'Ajuntament cerca, una vegada més, que els quarters i quarteras, especialment els i les més xicotetes, visquen unes jornades plenes diversió en aquestes dates tan assenyalades. Alguna cosa que no seria possible sense la col·laboració de totes les associacions i col·lectius que col·laboren, Ajuda als Pobles, ARTIC, Associació de Bolilleras, Associació Impuls, Centre Juvenil Barranquet, Casa de Joventut L’Amagatall, Centre Juvenil La Cebollera, Corresponsals Juvenils, Club Handbol Quart, Club Basquet Quart, Club d'Escacs Quart, Club de Patinatge de Quart de Poblet, Club Voleibol Quartà, Consell de Joventut de Quart de Poblet, Consell Municipal d’Infància de Quart de Poblet, Esglai Teatre, Esplai Sambori, Esplai Somriure, Fundació Diagrama, Quart de Nit, Quart per l’Esport, S.A. m. La Unió i SETEM CV. 

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Divendres, 20 Desembre 2019 09:50