Quart de Poblet protagonitza una setmana dedicada a celebracions tradicionals, cultura, esport i espectacles

Dilluns, 06 Setembre 2021 12:47 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 296 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians van començar el divendres amb els monuments fallers en ple carrer però aquesta setmana es queden com a protagonistes absolutes.

 

L'Ajuntament, les clavaries, les comissions de festes, l'Associació de Moros i Cristians i les associacions culturals, esportives i juvenils han acordat un programa reduït que uneix tradició, devoció, cultura, esport i entreteniment, malgrat haver de sacrificar algunes activitats que habitualment se celebraven en un exercici de prudència col·lectiva.

 

Per la situació de pandèmia i les estrictes mesures sanitàries no es pot celebrar el mateix nombre d'actes ni de la mateixa forma que en anys anteriors, però s'ha organitzat amb la mateixa il·lusió i, sobretot, amb molta cautela perquè tota la ciutadania puga trobar un espai en el qual identificar-se i divertir-se, ja que hi ha activitats per a tots els gustos i edats.

 

Les clavaries tenen un paper destacat durant la primera setmana, per la qual cosa s'han mantingut els actes litúrgics dedicats a Sant Onofre, la Verge de la Llum, el Santíssim Crist dels Afligits i la Verge de la Bona Mort. Tampoc faltaran les tradicionals salves que assenyalen els dies dedicats a cada patró. L'Ajuntament ha coordinat, al costat d'aquestes associacions, el tret d'un gran castell de Focs Artificials, per la qual cosa la pólvora continuarà sent un dels senyals d'identitat dels festejos.

 

Des del dijous 9 de setembre fins al diumenge 12, s'haurien celebrat les festes de Moros i Cristians i, encara que enguany s'han suspés tots els actes grupals, podran reunir-se i han mantingut el llançament de les salves festives que marquen l'inici de la festa.

 

L'Ajuntament també ha organitzat un cicle d'espectacles infantils amb les companyies més prestigioses del sector. En total, són quatre les representacions que tindran lloc fins al dimecres 8 de setembre a les 19.30, al costat de la Biblioteca Municipal: Circ Ales, La gallina dels ous d'or, Trànsit i Carrilló divertiran als i les més xicotetes de la casa.

 

El consistori també aposta de manera especial pels artistes de Quart de Poblet, a través d'iniciatives com el Festival Q-Art que, com tots els anys, celebra els concursos d'Arts plàstiques, Art urbà, Creació artística contemporània i Pintura a l'aire lliure. El dissabte 4 de setembre es van entregar els guardons als guanyadors del concurs d'Arts gràfiques a la Casa de la Cultura, on romandrà l'exposició fins al 30 de setembre.

 

El 19 d'aquest mateix mes s'inaugurarà l'exposició del concurs de pintura a l'aire lliure en la seu de l'Associació d'Amics de les Arts Plàstiques de Quart de Poblet. Aquest mateix dia se celebrarà el concurs d'art urbà al voltant de la Biblioteca Municipal i s'entregarà el premi al millor disseny.

 

Quart de Poblet destaca per ser un “poble d’associacions”, per la qual cosa s'ha reservat un espai en el programa d'actes perquè les associacions locals puguen cobrar protagonisme. Així, entre el divendres 10 i el dissabte 11 de setembre, l'Escola Coral Veus Ajuntes, la Societat Artístic Musical La Unió, el Grup de Danses, la Colla de Tabals i Dolçaines Va de Bò i L’Agrupació Musical L’Amistat, oferiran al públic assistent un ventall d'actuacions i concerts.

 

Des del punt de vista esportiu, el diumenge 12 de setembre a les 10.00 hores la Penya Ciclista celebra el “Trofeu Festes Majors” amb l'habitual volta ciclista a la població. A la vesprada en la C/Amistat se celebra la 41a edició del Memorial de Pilota “Xiquet de Quart”. El diumenge dia 5 es va realitzar una exhibició de l'escola infantil i, a continuació, es va disputar el partit de pilota de la modalitat de galotxa que enfrontarà als pilotaris de Quart de Poblet Adrián, Victor Bueno i Arcusa i als de Beniparrell: Roberto, Herrera i Jordi.

 

Encara que Quart de Poblet no està afectat pel toc de queda, l'Ajuntament extremarà els controls per a assegurar el compliment de les mesures sanitàries vigents i anima als seus veïns i veïnes a gaudir, però amb cautela, d'unes festes que, encara que no lluiran com sempre, és l'un dels moments més esperats de l'any per festers i festeres.

 

També agraeix de manera especial a totes les associacions culturals, comissions de festes, comparses de Moros i Cristians i clavaries, la bona predisposició i col·laboració que han demostrat en anteposar la salut a la celebració de determinades activitats.

 

El programa de festes es pot consultar en l'APP municipal, en la pàgina web municipal www.quartdepoblet.org, en la pàgina de Facebook, Instagram i en el perfil de Twitter @quartdepoblet.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dilluns, 06 Setembre 2021 12:49