Quart de Poblet, coorganitzador de la Startup Europe Week

Dimecres, 20 Octubre 2021 12:04 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 314 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet ha coorganitzat la Startup Europe Week en la qual, emprenedors de tota Europa han pogut intercanviar experiències i bones pràctiques. Un dels aspectes que s'ha pogut constatar és que ara la joventut prefereix emprendre a opositar.

 

La SEW és l'esdeveniment més gran regional d'emprenedoria dels quals s'organitzen actualment a tot el món, l'objectiu de la qual és ajudar els innovadors a créixer i prosperar amb diferents ajudes i línies de finançament. És present en més de tres-centes ciutats de cinquanta països i, en les cinc últimes edicions, més de 150.000 professionals van assistir als esdeveniments realitzats a tot el món. Es va comptabilitzar una audiència de sis milions de persones a través de més de vint milions de visualitzacions en canals en línia i socials.

 

Europa presta especial atenció als joves, ja que sap que són el futur i també el present de la UE. Per això, sempre ha tingut nombrosos projectes dedicats a ells com el clàssic Erasmus o les línies de suport a les pimes, en la qual la Comunitat va al capdavant quant a finançament rebut d'Europa. "L'ecosistema emprenedor valencià es troba en l'avantguarda europea", destaca el regidor de Quart és Europa, Bartolomé Nofuentes.

 

Enguany hi ha programada una iniciativa que significarà un salt qualitatiu i quantitatiu per a tot aquell que tinga una idea i vulga arrancar un negoci, però necessite testar i comprovar la seua viabilitat. Es tractarà d'un Erasmus per a joves emprenedors on s'oferirà estada, allotjament i salari.

 

Per a això la UE finançarà íntegrament el trasllat, la manutenció i fins i tot el salari de tot aquell emprenedor que es vulga traslladar a una empresa de similars característiques durant sis mesos o un any. D'aquesta manera, podrà veure com funciona des de dins i aprendre dels seus encerts i errors per a no repetir-los quan cree la seua pròpia empresa en la Comunitat. L'entitat receptora no té per què estar a la UE i hi haurà punts en altres continents.

 

Quid pro quo

"És un quid pro quo", assenyala Bartolomé Nofuentes. Tant l'empresa com l'emprenedor ixen guanyant en aquest intercanvi d'experiències i treball. Tots dos s'enriqueixen d'un model de negoci en obrir-se des d'un ecosistema tancat i tindre una visió molt diferent des de punts diferents.

 

Aquest projecte, per tant, permet que es puguen realitzar mobilitats dins de la Unió Europea i del Mercat Únic Europeu i s'estableixen contactes, enforteixen relacions i intercanvien coneixements en sectors específics clau per a la seua empresa.

 

A més, altres persones també poden vindre a la Comunitat i aprendre com funcionen sectors com el turisme, la citricultura... El també assessor de la Generalitat per a projectes Europeus ha revelat que la Xina és un dels països que més interessats està en la Comunitat. Volen "replicar els instituts tecnològics que estan molt avançats gràcies a l'aposta que es va fer per ells fa uns anys".

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet