L'obra "Heurtebise" es fa amb el primer premi del 38 concurs de Quartmetratges

Dijous, 28 Octubre 2021 10:20 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 335 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha entregat els premis de 38 Quartmetratges 2021 en una gala celebrada en el Auditori Molí de Vila, presentada per l'artista María Zamora. Es tracta d'un dels festivals amb més tradició de tota Espanya en el qual enguany s'han presentat 78 obres i 37 guions. A més, històricament, Quartmetratges ha servit de trampolí perquè molts i moltes cineastes pogueren crear les seues pròpies projeccions. De fet, diversos dels curts que han passat en les seues 38 edicions per Quart de Poblet han acabat guanyant premis Goya i fins i tot han iniciat la carrera cap als Óscar.

 

El primer premi al millor curtmetratge ha sigut per a l'obra "Heurtebise" d'Elisa Adelina Torres Adam i Octavio Guerra Quevedo, entregat per l'alcaldessa del municipi, Carmen Martínez. El premi al millor curt en la secció ficció ha sigut per a "Orquestra Los Bengalas" de l'autor David Valero Simón. El premi en la secció d'animació va ser exaequo per a l'obra " La increíble vacuna del Dr. Dickinson " d'Alejandro Rey Miniño i per a "Proceso de selección" de Carla Paola Pereira.

 

El premi en secció documental ha sigut per a "Waimai (Takeaway)" de Víctor Javier Giner Miñana, el premi al millor curt en valencià va ser per a "Pies y corazones" d'Adán José Aliaga i al premi al millor talle revelació ha sigut "Sobre mi familia cuando la pandemia" de Javier Robles Álvarez. Quant als premis del 33 Concurs de Guions, el primer premi va anar a parar a les mans de Borja Navarro pel seu curt "Doce kilómetros" i el segon premi va ser per a Alejandro Piera i Jorge Núñez per la seua obra "Diputada".

 

El jurat ha estat compost per la regidora de Cultura que va exercir de presidenta del jurat, Cristina Mora Luján; la tècnica de programació en la Filmoteca Valenciana, Nuria Castellote Herranz; el guionista, realitzador i crític de cinema Gerardo León Peris, el director de curts, José María Sapena Maldonado i el tècnic Antonio Santos.

 

Durant una setmana s'han projectat els 26 curtmetratges que han competit en la Secció Oficial, dels quals deu són ficció, sis són documentals i sis d'animació. A més, hi ha hagut projeccions especials anara de concurs com les de la Nit temàtica o la secció Alex Montoya, entre altres. Aquesta edició, una de les sessions s'ha dedicat al director valencià Berlanga i es va projectar la seua pel·lícula "Bienvenido Mr. Marshall" en el Centre Cultural El Casino.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Dijous, 28 Octubre 2021 10:21