El Consell Municipal de la Infància de Quart de Poblet compleix 15 anys

Dimarts, 16 Novembre 2021 11:35 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 213 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els i les més xicotetes de la casa seran protagonistes a Quart de Poblet durant les dues pròximes setmanes, encara que sempre tenen un lloc destacat en la presa de decisions que afecten el futur de la localitat, perquè ells i elles són el present i el futur del poble. No sols tenen veu, sinó que també tenen vot.

 

La localitat de l'Horta Sud va ser pionera a crear el Consell Municipal de la Infància (CMI), i enguany el Consell compleix quinze anys amb l'orgull d'haver contribuït a transformar el municipi. Un dels aspectes en els quals van participar de forma molt activa va ser en la iniciativa en la qual es va canviar de nom els carrers que feien apologia del franquisme. Després de les explicacions i contextualitzacions històriques van votar en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. Les plaques afectades van ser substituïdes per unes altres que feien referència, entre altres, a dones que han fet història, moltes d'elles de la mateixa localitat.

 

Aquest òrgan consultiu i participatiu també col·labora en l'elaboració del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible). I així es van pronunciar respecte a l'eixamplament de voreres, la renovació i adaptació dels parcs, els carrils bici, la ubicació dels passos de vianants, la necessitat d'aparcaments dissuasius gratuïts per a reduir el trànsit a l'interior del nucli urbà…

 

Una idea que va partir del CMI va ser el Skate Park, cofinançat amb fons europeus i inaugurat en 2018. És un dels punts de trobada amb més èxit i famós entre les persones aficionades a aquesta pràctica per la seua funcionalitat i característiques tècniques.

 

El Consell cada any se centra en una temàtica o problemàtica que el preocupa especialment. En aquests moments treballen en bústies escolars, instàncies amigues i campanya contra l'assetjament escolar.

 

Moltes persones que ara ocupen de rellevància en empreses o en la mateixa administració s'han adobat en el Consell de la Infància de Quart de Poblet, evolucionant i passant per les organitzacions participatives del poble. Tal és el cas, per exemple, de la quartera Cristina Martínez, Presidenta del Consell Valencià de la Joventut. Des de molt xicoteta, va estar implicada en el món associatiu local, a les cases de joventut de la localitat; ha sigut monitora, presidenta del Consell de la Joventut de Quart de Poblet i, des de desembre, presidenta del Consell Valencià de la Joventut. La regidora d'Educació, Infància i Joventut, Consue Campos, està molt implicada i és una de les principals artífexs dels assoliments obtinguts en els últims anys.

 

Aquest aniversari coincideix, a més, amb el Dia Mundial de la Infància i s'han programat múltiples activitats culturals i d'oci. Per exemple, el diumenge 7 de novembre es va programar una sessió de cinema per a tota la família. D’Artacan y los tres mosqueperros van fer passar una estona molt agradable i ple de records a grans i no tan grans. Però, sense cap dubte, el dia gran serà el dissabte 20 de novembre coincidint amb el Dia Universal de la Infància que cada any commemora la Convenció sobre els Drets del Xiquet de 1989.

 

Des de les 10.30 es reivindicarà el dret a jugar, a gaudir de l'entorn, a fer seu el poble…I no hi ha millor manera de fer-lo que portant-lo a la pràctica, és a dir, jugant: globoflèxia, danses, contacontes, màgia, gimnaca… Un matí en la qual els Esplais ho han organitzat tot fins al mínim detall perquè la ciutadania gaudisca d'un gran dia. El punt de trobada: el Parc de Sant Onofre.

 

Totes les àrees de l'Ajuntament i entitats locals s'han sumat a la celebració del quinze aniversari amb múltiples iniciatives com el gran joc performatiu que es desenvoluparà durant la vesprada del dimecres 17. L'objectiu és agrair el treball que, durant 15 anys, les conselleres i consellers de Quart de Poblet, han realitzat per a sensibilitzar sobre els drets de la Infància.

 

L'exposició "Dret a ser escoltat, 15 anys de participació infantil" és una altra de les activitats estrela que s'han preparat amb més il·lusió. En l'emblemàtic edifici de Quart Jove es podrà gaudir d'una retrospectiva sobre l'impacte generat per la infància en el municipi. El relat de les experiències, actuacions, campanyes i vivències que al llarg d'aquests anys han construït i millorat el municipi. Una exposició del Consell Municipal d'Infància en la qual han participat i col·laborat moltes de les persones que han sigut part del projecte del CMI.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 16 Novembre 2021 11:38