UNICEF aterra en la base de l'ONU de Quart de Poblet amb la creació de diversos llocs de treball

Dimarts, 16 Novembre 2021 15:26 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 220 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Organització de Nacions Unides va arribar a Quart de Poblet fa deu anys i actualment és la representació més gran que té l'Agència a Espanya. Però l'experiència per terres quarteres els ha agradat tant als dirigents de l'ONU que estan ampliant les seues instal·lacions, creant nous llocs de treball i acollint en la seua base a altres organitzacions com a Unicef o l'Organització Internacional de Migracions.

 

Quart de Poblet és un punt estratègic per a l'ONU i altres organitzacions per moltes raons. Entre altres aspectes, des de la direcció de l'Agència ressalten que la seua situació geogràfica i logística és privilegiada, al qual se li suma el valor humà i “el talent personal que han trobat així com el suport brindat per l'Ajuntament de la localitat”.

 

Creada inicialment per a donar suport a les Operacions de Manteniment de la Pau (OMP) en l'àrea de la informàtica i de la comunicació, la base de Quart de Poblet és actualment un referent a escala mundial en l'àmbit de la tecnologia de la informació i de la comunicació de tot el sistema de Nacions Unides. És el centre de transformació digital, el Silicon Valley mundial de tota l'Agència.

 

Aquest centre ha suposat un pol d'atracció de talent, generant ocupacions qualificades i una xarxa de contactes amb universitats i empreses espanyoles del sector tecnològic. Però no sols crea ocupacions directes sinó també desenes de llocs de treball indirectes per la quantitat de persones que es traslladen a viure a la localitat amb les seues famílies.

 

En aquests moments treballen en la seu unes 400 persones, però aquesta xifra va en augment. Principalment busquen enginyeries de telecomunicacions i personal administratiu amb un alt nivell d'anglés. Des de l'Organització recomanen consultar totes les setmanes els següents enllaços on es convoquen les ofertes d'ocupació:

 

-Departament de Suport Operacional (DOS): www.un.org

-Centre Internacional de Càlculs de les Nacions Unides UNICC): www.unicc.org

-Oficina de les Nacions Unides de Serveis per a Projectes (UNOPS) www.unops.org

-Organització Internacional per a les Migracions (IOM): www.iom.int

-UNICEF: www.unicef.org

 

L'agència va nàixer fa 76 anys i, des de la base de Quart de Poblet donen suport a unes 70 organitzacions de l'ONU i altres com l'OCDE o els bancs asiàtic i africà de desenvolupament. El subdirector d'Unicef Christian Larsson, el seu director d'Informació Daniel Couture i la directora de Projectes, Indiana González, acompanyats per Lli Portes, que és l'enllaç institucional de la Base a Quart de Poblet, li han traslladat a l'alcaldessa Carmen Martínez el seu desig de col·laborar amb l'Ajuntament en els projectes que emprenguen. Per la seua part, Carmen Martínez ha reiterat el seu suport i disposició perquè la base continue sent un referent mundial.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 16 Novembre 2021 15:28